Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Caption align here

Blog Full Left Sidebar With Frame

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine. I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents. I should be...
Read More
Kohëzgjatja: Viti akademik 2024-2025 Koordinator: Dr. Ermira Jashiku në në bashkëpunim me kolegen nga diaspora, Julie Vullnetari pedagoge e Gjeografisë Humane, pranë Universitetit Southampton, Angli. Përshkrim i projektit: Studim mbi situatën e emigracionit në Bashkinë Devoll. Projekti fokusohet në punën në terren nëpërmjet intevistave, pyetësorëve dhe studimit të situatës aktuale të emigracionit në këtë bashki, si dhe mundësitë për hartimin e strategjive për menaxhimin e situatës.
Read More
Kohëzgjatja: Viti akademik 2024-2025 Koordinator: Dr. Blerina Çeliku në bashkëpunim me kolegun nga diaspora, Prof. Dr. Genci Capi, ekspert në fushën e Robotikës dhe Inteligjencës Artificiale në Hosei University, Tokyo, Japoni. Përshkrim i projektit: Inteligjenca artificiale ka një përdorim të gjerë në ditët e sotme, në edukim, në fushën e mjekësisë, në teknologjitë e ndryshme ushqimore, në bujqësi dhe ekonomi. Ky projekt synon përditësim të kurrikulës, bashkë-mësimdhënie të orientuar drejt...
Read More
AKKSHI- Projekte të përbashkëta kërkimore tekniko-shkencore bilaterale Shqipëri-Kosovë për vitet 2024-2026 Drejtues i projektit: Dr. Elona Kodhel Departamenti i Shkencave Sociale, Fakulteti i SHkencave të Natyrës dhe Shkencave Humane Institucioni partner: Fakulteti Filozofik, Universiteti “Hasan Prishtina”, Prishtinë Kohëzgjatja e projektit: 24 muaj Përshkrimi i projektit:Qëllimi i këtij projekti është të studiojë dhe eksplorojë mënyrën e konceptualizimit të konceptit të lumturisë në Kosovë dhe Shqipëri dhe për të analizuar sesi ky lloj...
Read More
Shpallet thirrja për aplikime për mobilitete për studime në Università del Piemonte Orientale, Itali.  Periudha e mobilitetit parashikohet gjatë semestrit të parë të vitit akademik 2024-2025.  Dokumentet që kërkohen për të aplikuar janë të listuara më poshtë: CV (në gjuhën angleze) Kopje e Pasaportës Marrëveshja për Studime (në anglisht)  Listë notash (në anglisht) Vërtetim studenti  Dëshmi e njohjes së gjuhës angleze (Niveli B1) Fushat në të cilat parashikohet të kryhet...
Read More
Autoriteti EUropian për Sigurinë Ushqimore (EFSA), Universiteti i Parmës dhe Universiteti Katolik del Sacro Cuore i Piacenzës organizojnë ONLINE Shkollën Verore Parma 2024 “Aplikimet e Sotme dhe Perspektivat e Ardhshme të Inteligjencës Artificiale” në datat 23-25 Shtator 2024. Shkolla synon t’u ofrojë studiuesve dhe profesionistëve në fillim të karrierës mundësinë për të mësuar nga ekspertët në fushën e inteligjencës artificiale të aplikuar në sektorin ushqimor. Gjatë këtij eventi tre-ditor online, Shkolla Verore...
Read More
1 2 3 251