Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

Veprimtari – Kërkimi Shkencor

U ZHVILLUA NË “UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI” TAKIMI I PARË NË KUADËR TË PROJEKTIT: “MIRËQENIA EMOCIONALE DHE SOCIALE E FËMIJËVE, ADOLESHENTËVE DHE TË RINJVE NË SHQIPËRI DHE KOSOVË

Në datën 29 maj 2024 në Universitetin “Fan S. Noli” u zhvillua takimi i parë në kuadër të çeljes së projektit “Mirëqenia emocionale dhe sociale e fëmijëve, adoleshentëve dhe të rinjve në Shqipëri dhe Kosovë”. Ky takim shënoi fillimin e një bashkëpunimi mes departamentit të Shkencave Sociale të Universitetit “Fan S. Noli” dhe departamentit të...
Read More

BASHKËPUNIME NË PROJEKTE TË PËRBASHKËTA ISHTE NË FOKUS TË TAKIMEVE QË PËRFAQËSUES TË UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” ZHVILLUAN NË UNIVERSITETIN E ORLEONIT, FRANCË

Në datat 15-17 prill 2024, Universiteti “Fan S. Noli” mori pjesë në takimin e organizuar nga Universiteti i Orleonit, Francë në kuadër të projektit Erasmus +KA171 që ka me këtë Universitet. Përgjatë tre ditëve të këtij takimi të parë, secili universitet bëri pezantimin e tij, si dhe u paraqitën detaje për zhvillimin e projektit. Ndërkohë,...
Read More

“INCLUSIVE DIGITAL TRANSFORMATION IN HIGHER EDUCATION” (TRANSFORMIMI DIXHITAL GJITHËPËRFSHIRËS NË ARSIMIN E LARTË) -WORKSHOP PËR PJESËMARRËSIT E PROJEKTIT ERASMUS+ U2SID

Në datat 14 dhe 15 dhjetor 2023 në kuadër të projektit Erasmus+ “University to Society Collaborations for Inclusive Digital Transformation in the Western Balkans – U2SID” (Bashkëpunime të Universitetit me Shoqërinë për Transformimin Dixhital Gjithëpërfshirës në Ballkanin Perëndimor – U2SID) u organizua për pjesëmarrësit e këtij projekti workshopi me temë: “Inclusive Digital Transformation in Higher...
Read More

PROMOVIMI I LIBRIT “BIBLIOGRAFI E FONDIT ALBANOLOGJIK TË BIBLIOTEKËS PUBLIKE “THIMI MITKO” DHE ÇELJA E EKSPOZITËS “RAPSODI NGA FONDI I ALBANOLOGJISË” PËRMBYLLËN VEPRIMTARITË NË KUADËR TË PROJEKTIT “HULUMTIMI DHE EVIDENTIMI I FONDIT ALBANOLOGJIK TË BIBLIOTEKËS PUBLIKE “THIMI MIKTO”, KORÇË

Në datën 6 dhjetor në kuadër të projektit “Hulumtimi dhe evidentimi i Fondit Albanologjik të Bibliotekës Publike “Thimi Mikto”, Korçë” u promovua libri: “Bibliografi e Fondit Albanologjik të Bibliotekës Publike “Thimi Mitko”, Korçë. Autorët e librit në fjalën e tyre vlerësuan rëndësinë e fondit në fushën e studimeve shqiptare, duke e cilësuar këtë fond si...
Read More

“PËRDORIMI I FARAVE DHE FIDANËVE NË PËRPUTHJE ME KËRKESAT E STANDARDEVE SHTETËRORE PËR KULTIVIMIN E BIMËVE NË RAJONIN E KORÇËS” ËSHTË PROJEKTI I FITUAR NGA DEPARTAMENTI I AGRONOMISË, FAKULTETI I BUJQËSISË, I CILI U PARAQIT NË NJË TAKIM ME STAFIN AKADEMIK, PËRFAQËSUES TË INSTITUCIONEVE DHE BIZNESEVE BUJQËSORE NË RAJONIN TONË

Në datën 6 dhjetor 2023 në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” u zhvillua një taim në të cilin një grup pedagogësh të departamentit të Agronomisë paraqitën projektin “Përdorimi i farave dhe fidanëve në përputhje me kërkesat e standardeve shtetërore për kultivimin e bimëve në rajonin e Korçës” të fituar nga ky Departament I financuar...
Read More

NJË TAKIM ME FOKUS PROJEKTIN: “AKSESUESHMËRIA DHE HULUMTIMI I ARKIVAVE QËNDRORË DHE BASHKIAKË NËPËRMJET KËRKIMIT HISTORIK DHE VLERËSIMIT TURISTIK”- KRAHASIMI I RASTEVE MES ITALISË DHE SHQIPËRISË U ZHVILLUA MES PËRFAQËSUESVE TË INSTITUCIONEVE PJESËMARRËSE NË TË: CNR (NATIONAL RESEARCH COUNCIL) DHE ISEM (INSTITUTE OF MEDITERRANEAN EUROPEAN DHE UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI”, KORÇË, FAKULTETI I EDUKIMIT DHE FILOLOGJISË, DEPARTAMENTI I HISTORI-GJEOGRAFI-SË

Në datën 26 shtator 2023, në mjedsiet e Universitetit ‘Fan S. Noli” u zhvillua nj ëtakim me fokus projektin: “Aksesueshmëria dhe hulumtimi i arkivave qëndrorë dhe bashkiakë nëpërmjet kërkimit historik dhe vlerësimit turistik”- Krahasimi i rasteve mes Italisë dhe Shqipërisë, ku morën pjesë përfaqësues të institucioneve pjesëmarrëse: CNR (National Research Council) dhe ISEM (Institute of...
Read More

“TË THYEJMË SË BASHKU MITIN E MOSNDËSHKIMIT TË KORRUPSIONIT”- FORUM I HAPUR I ORGANIZUAR NGA FAKULTETI I SHKENCAVE TË NATYRËS DHE SHKENCAVE HUMANE NË BASHKËPUNIM ME KOMITETIN SHQIPTAR TË HELSINKIT

Në datën 21 mars 2023, Fakulteti i Shkencave të Natyrës dhe Shkencave Humane në bashkëpunim me Komitetin Shqiptar të Helsinkit zhvilluan Forumin e hapur me temë: “Të thyejmë së bashku mitin e mosndëshkimit të korrupsionit”. Takimi, ku ishin të pranishëm pedagogë e studentë të këtij Fakulteti u drejtua nga z. Lufti Dervishi, ndërsa fillimisht u...
Read More

“USING PADLET AS A MULTIMODAL APPROACH TO TEACHING LITERATURE” ISHTE TEMA E TRAJNIMIT NË KUADËR TË PROJEKTIT DIGICOMP ME LIGJËRUESE PHD. DANIELA STOICA

Në datën 17 mars 2023, departamenti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti “Fan S. Noli” zhvilloi trajnimin me temë “Using padlet as a multimodal approach to teaching literature” në kuadër të projektit DIGIKOMP të financuar nga Agjencia e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit (AKKSHI).  Ky është trajnimi IV që zhvillohet në kuadër të këtij projekti me pedagogë...
Read More

“GJUHA SHQIPE NË SHKOLLË”-KONFERENCË SHKENCORE RAJONALE E ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I GJUHËS DHE I LETËRSISË  

Në datën 3 mars 2023, departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë në bashkëpunim me Drejtorinë Rajonale të Arsimit Parauniversitar organizuan Konferencën Shkencore Rajonale: “Gjuha Shqipe në Shkollë”, ku të ftar ishin mësues, pedagogë, studiues të gjuhës shqipe, studentë etj. Konferencën e hapi përgjegjësja e Departamentit prof. as. dr. Anyla Saraçi, e cila përshëndeti pjesëmarrësit, duke...
Read More

QUADIC training in Gjilan

Under the framework of QUADIC project (Quality Development of International Cooperation and ProjectManagement), 3 days training sessions and meetings were organized at “Kadri Zeka” University Gjilan inKosovo from 27th February to 1st March 2023. Representatives of partner institutions from KosovoAlbania and EU countries were physically present and participated in the sessions developed aroundproject development and...
Read More

“ZBATIMI I KORPORAVE NË MËSIMIN E GJUHËS SË HUAJ NË WEB” ISHTE TEMA E TRAJNIMIT III NË KUADËR TË PROJEKTIT DIGIKOMP TË FINANCUAR NGA AGJENCIA E KËRKIMIT SHKENCOR DHE INOVACIONIT (AKKSHI)

Në datën 24 shkurt 2023, në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua trajnimi III në kuadër të projektit DIGIKOMP me temë: “Zbatimi i Korporave në mësimin e gjuhës së huaj në Web” të financuar nga Agjencia e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit (AKKSHI). Ky trajnim, në të cilin morën pjesë mësues të arsimit...
Read More

“GJITHPËRFSHIRJA E NXËNËSVE NËPËRMJET KOMPETENCËS DIGJITALE”-TRAJNIM ME MËSUES TË RAJONIT TË KORÇËS NË KUADËR TË PROJEKTIT DIGJIKOMP

“Gjithpërfshirja e nxënësve nëpërmjet kompetencës digjitale” ishte tema e trajnimit që u zhvillua në datën 10 shkurt 2023 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë me mësues të arsimit parauniversitar në rajonin e Korçës dhe me ligjëruese pedagogen e departamentit të Gjuhëve tër Huaja, dr. Erjola Qafzezi. Trajnimi u zhvillua në kuadër të projektit...
Read More

“APLIKIMI I MJETIT DIGJITAL CANVA.COM NË MËSIMDHËNIE” ISHTE TEMA E TRAJNIMIT TË ZHVILLUAR NË DEPARTAMENTIN E GJUHËVE TË HUAJA NGA PEDAGOGIA DR. DORELA KAÇAUNI NË KUADËR TË PROJEKTIT KOMBËTAR DIGJIKOMP

Në datën 3 shkurt 2023 në Universitetin “Fan S. Noli” u zhvillua trajnimi “Aplikimi i mjetit digjital Canva.com në mësimdhënie”, drejtuar nga pedagogia e departamentit të Gjuhëve të Huaja, dr. Dorela Kaçauni. Ky trajnim zhvillohet në kuadër të projektit kombëtar DIGJIKOMP tē financuar nga Agjencia Kombëtare për Kērkim Shkencor dhe Inovacion. Trajnerja Kaçauni tha se...
Read More

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” KORÇË, FAKULTETI I EDUKIMIT DHE FILOLOGJISË NË BASHKËPUNIM ME AKADEMINË E SHKENCAVE TË SHQIPËRISË ORGANIZUAN KONFERENCËN SHKENCORE KOMBËTARE ME TEMË: “ASDRENI NË 150-VJETORIN E LINDJES”

Në datën 26 janar 2023, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë organizuan konferencën shkencore kombëtare: “Asdreni në 150-vjetorin e lindjes”. Konferenca u hap me Himnin Kombëtar të interpretuar nga pedagogia, dr. Ornela Liçi, ndërsa më pas u përcollën disa poezi dhe një këngë po nga krijimtaria e Asdrenit,...
Read More

AKADEMIA E SHKENCAVE E SHQIPËRISË, NË BASHKËPUNIM ME UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI” DHE SHOQATËN KULTURORE “NAUM VEQILHARXHI” ORGANIZUAN:  TRYEZË SHKENCORE (NË 225-VJETORIN E NAUM VEQILHARXHIT)

Në datën 12 dhjetor 2022, në Universitetin “Fan S. Noli” zhvilloi punimet Tryeza Shkencore e organizuar nga Akademia e Shkencave e Shqipërisë, në bashkëpunim me Universitetin “Fan S. Noli” dhe Shoqatën Kulturore “Naum Veqilharxhi” me rastin e 225-vjetorit të Naum Veqilharxhit. Në fjalën e hapjes rektori i Universitetit “Fan S. Noli”, prof. dr. Dhimitri Bello...
Read More

UNIKO participates in the activities of the QUADIC project of Erasmus+

Another successful workshop as a part of the QUADIC project was organized in Tirana on 4-8 December 2022. Workshop sessions were facilitated by the European University of Tirana (EUT) and the representatives of the international partners conducted 8 training sessions:  the University of Cote D’Azur (France), Universitat Oberta de Catalunya (Spain) and Università per Stranieri...
Read More

“110 VJET NGA PAVARËSIA E SHQIPËRISË”-SEMINAR SHKENCOR NË KUADËR TË 110 VJETORIT TË PAVARËSISË SË VENDIT I ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I HISTORI-GJEOGRAFISË NË BASHKËPUNIM ME DEPARTAMENTIN E HISTORISË, UNIVERSITETI I PRISHTINËS

Në datën 25 nëntor 2022 në mjediset e bibliotekës “Kongresi i Manastirit” u zhvillua seminari shkencor: “110 vjet nga pavarësia e Shqipërisë” i organizuar nga departamenti i Historisë dhe i Gjeografisë, Universiteti “Fan S. Noli” dhe departamenti i Historisë, Universiteti i Prishtinës. Në fjalën hapjes përgjegjësi i Departamentit, phd. Metin Venxha falënderoi pjesëmarrësit pedagogë, studiues,...
Read More

FAKULTETI I BUJQËSISË I UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI”, NË KUADËR TË PROJEKTIT TTO4FOOD ZHVILLOI DISA VEPRIMTARI, KU TË FTUAR ISHIN EDHE PËRFAQËSUES NGA INSTITUCIONET E ARSIMIT TË LARTË DHE BIZNESEVE TË RAJONIT TË PUGLIAS

Në datat 21 – 23 nëntor në mjediset e Universiteti “Fan S. Noli” u zhvilluan disa takime mbi idetë, iniciativën dhe zhvillimin e ardhshëm të Zyrës së Transferimit të Teknologjisë në Universitetin tonë, me pjesëmarrjen e veçantë të disa pedagogëve nga Universiteti “Aldo MORO”, Bari; përfaqësues të CIHEAM (Bari), SINAGRI (Bari), si dhe të stafit...
Read More

“LATEST TRENDS ON TEACHING ENGLISH AS A FOREIGN LANGUAGE”- WORKSHOP I ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I GJUHËVE TË HUAJA NË KUADËR EDHE TË VEPRIMTARIVE PROMOVUESE PËR KËTË VIT AKADEMIK

Në datën 22 nëntor 2022 departamenti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti “Fan S. Noli” organizoi workshopin me temë: “Latest Trends on Teaching English as a Foreign Language” (Prirje të reja në mësimdhënien e gjuhës angleze si gjuhë e huaj) në kuadër edhe të veprimtarive promovuese për këtë vit akademik.Për pjesëmarrësit, pedagogë e studentë të këtij...
Read More

UNIKO becomes part of QUADIC training in Pristina

From 21 to 23 November, QUADIC organized a three days workshops in Prishtina. 1st day of the training took place at the University of Prishtina where participants had the chance to hear more about the “Prishtina International Summer University”, its impact on the internationalization of the university, and how they cope with the challenges of internationalization. The...
Read More

“PROGRAMET E BE-SË PËR BASHKËPUNIM NDËRKOMBËTAR DHE NDËRKOMBËTARIZIM NË INSTITUCION” ISHTE TEMA E TRAJNIMIT TË ZHVILLUAR NGA UNIONI I UNIVERSITETEVE MESDHETARE (UNIMED)

Në datën 8 nëntor 2022 në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” u zhvillua trajnimi me temë “Programet e BE-së për bashkëpunim ndërkombëtar dhe ndërkombëtarizim në institucion” I organizuar nga Unioni i Universiteteve Mesdhetare (UNIMED). Ky është trajnimi III i zhvilluar me stafin akademik e administrativ të Universitetit “Fan S. Noli” në kuadër të projektit...
Read More

FONDACIONI SHQIPTARO-AMERIKAN PËR ZHVILLIM (AADF) PREZANTOI PËR STAFIN AKADEMIK TË UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” PROGRAMIN READ, (RESEARCH EXPERTISE FOR ACADEMIC DIASPORA)

Në datën 4 nëntor 2022 në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” Fondacioni Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF) prezantoi për stafin akademik të Universiteti “Fan S. Noli” programin READ, (Research Expertise for Academic Diaspora). Ndërsa vlerësoi bashkëpunimin e deritanishëm me AADF zëvendësrektori për kërkimin shkencor dhe marrëdhëniet me jashtë, dr. Benita Stavre tha se ky program...
Read More

“TË MËSUARIT BASHKËPUNUES VIRTUAL NË PRAKTIKË” ISHTE TEMA E SEMINARIT II TË ORGANIZUAR NGA TU DRESDEN, GJERMANI ME PJESËMARRJEN E STAFIT AKADEMIK DHE ADMINISTRATIV TË UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” NË KUADËR TË PROJEKTIT VALEU-X

Në datën 1 nëntor 2022 në mjediset e Rektoratit, trajnuesit Mattis Altmann dhe Samuel Reeb trajtuan të mësuarit bashkëpunues virtual, dimensionet e projektimit të Mësimit Virtual Bashkëpunues si elemente thelbësore të dizajnimit të një përvoje mësimore online etj. Workshopi ka për qëllim të rrisë ndërgjegjësimin për sfidat gjatë procesit të projektimit dhe të ofrojë zgjidhje...
Read More

SIGURIMI I CILËSISË NË ARSIMIN E LARTË, SFIDAT E VETËVLERËSIMIT TË INSTITUCIONEVE TË AL, PROGRAMET E DIPLOMËS, TË MËSUARIT GJATË GJITHË JETËS DHE MIKROKREDENCIALET, MUNDËSITË E BOTIMIT DHE ORGANIZIMIT TË KONFERENCAVE SHKENCORE NDËRKOMBËTARE ISHIN TEMAT E TRAJNIMIT TË PARË ME STAF AKADEMIK DHE ADMINISTARTIV TË UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” TË CILAT ZHVILLOHEN NË KUADËR TË PROJEKTIT VALEUX 

Zëvendësrektori për Kërkimin dhe Marrëdhëniet me Jashtë, dr. Benita Stavre theksoi edhe njëherë workshop-i do të mbahet si një qasje më e mirë praktike, duke marrë parasysh Bashkëpunimin Virtual. Kjo qasje lejon transferimin e drejtpërdrejtë të elementeve të përzgjedhur të Mësimit Virtual Bashkëpunues në praktika mësimore të stafit akademik, pjesëmarrës në institucionet e tyre të...
Read More

“EVIDENTIMI DHE HULUMTIMI I FONDIT ALBANOLOGJIK TË BIBLIOTEKËS PUBLIKE “THIMI MITKO NË FUNKSION TË KËRKIMIT SHKENCOR NË INSTITUCIONET E ARSIMIT TË LARTË”, ËSHTË PROJEKTI I FITUAR NGA UNIVERSITETI “FAN S. NOLI, I CILI U PREZANTUA SOT NË PRANI TË PËRFAQËSUESVE TË AGJENCISË KOMBËTARE TË KËRKIMIT SHKENCOR DHE INOVACIONIT (AKSHI) DHE BIBLIOTEKËS PUBLIKE “THIMI MITKO”, KORÇË

Në datën 21 tetor 2022, Universiteti “Fan S. Noli” zhvilloi në mjediset e bibliotekës “Thimi Mitko” takimin prezantues për projektin: “Evidentimi dhe hulumtimi i Fondit Albanologjik të bibliotekës publike “Thimi Mitko”, Korçë në funksion të kërkimit shkencor në institucionet e arsimit të lartë”. Ky projekt u fitua nga Universiteti ynë në thirrjet për aplikim për...
Read More

UNIKO takes part at QUADIC training in Mitrovica

One more study visit for the QUADIC consortium was organized in Mitrovica on 20-21 October 2022. QUADIC partners were welcomed by The University Isa Boletini Mitrovica on the 20th of October. In addition, The International Business College (IBC-M) hosted training sessions held on the 21st of October. During training days, participants had the opportunity to learn more...
Read More

NË KUADËR TË DITËVE ERASMUS+ U ZHVILLUA NJË TAKIM ME STAFIN DHE STUDENTË TË DEPARTAMENTIT MARKETING-TURIZËM, KU U PREZANTUA PROJEKTI VALEU-X I ERASMUS+

Në datën 13 tetor 2022 në kuadër të ditëve Erasmus+ në Universitetin “Fan S. Noli” u zhvillua  një takim me staf dhe studentë të departamentit Marketing-Turizëm, ku u prezantua projekti VALEU-X i Erasmus+, në të cilin Universiteti merr pjesë prej 3 vitesh. Zëvendësrektorja për projektet dhe shkencën, dr. Benita Stavre tha se ky takim zhvillohet...
Read More

“EVIDENTIMI, RUAJTJA, PËRMIRËSIMI DHE PËRDORIMI I RESURSEVE GJENETIKE AUTOKTONE TË BIMËVE NË RAJONIN E KORÇËS” ËSHTË PROJEKTI MË I RI I FITUAR NGA UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” NË BASHKËPUNIM ME UNIVERSITETIN PËR BIZNES DHE TEKNOLOGJI, PRISHTINË

Në datën 12 tetor 2022 u prezantua në Universitetin “Fan S. Noli” projekti “Evidentimi, ruajtja, përmirësimi dhe përdorimi i resurseve gjenetike autoktone të bimëve në rajonin e Korçës” i fituar nga Universiteti “Fan S. Noli” me fondet e ndërkombëtarizimit nga Ministria e Arsimit në bashkëpunim me Universitetin për Biznes dhe Teknologji, Prishtinë. Promovimi i tij...
Read More

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” MORI PJESË NË KONFERENCËN SHKENCORE NDËRKOMBËTARE NË AGJENCINË E ZBATIMIT TË GJUHËS, SHKUP

Në datat 29-30 shtator 2022, në kuadër të bashkëpunimi institucional midis Universitetit “Fan S. Noli” dhe Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës në Republikën e Maqedonisë e Veriut, një grup pedagogësh nga Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë morën pjesë në Konferencën Shkencore Ndërkombëtare të organizuar nga Agjencia e Zbatimit të Gjuhës e RMV-së me temë “Çështjet...
Read More

“SFIDAT E TREGUT TË PUNËS PËR REALIZIMIN E PRAKTIKAVE PROFESIONALE NË SISTEMIN E AGROBIZNESIT DHE SIGURISË USHQIMORE”-WORKSHOP NDËRKOMBËTAR I ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I AGROBIZNESIT, FAKULTETI I BUJQËSISË, NË KUADËR TË PROGRAMIT DUAL-KURRIKULA

Në datat 27 dhe 28 shtator 2022 në Fakultetin e Bujqësisë zhvilloi punimet tryeza e rrumbullakët me temë: “Sfidat e Tregut të Punës për Realizimin e Praktikave Profesionale në Sistemin e Agrobiznesit dhe Sigurisë Ushqimore” të organizuar nga Departamenti i Agrobiznesit i Fakultetit të Bujqësisë, i cili është i angazhuar në projektin Dual-Kurrikula.  Pedagogu, dr....
Read More

U ZHVILLUA KONFERENCA E 18-TË NDËRKOMBËTARE “SOCIO-ECONOMIC CHALLENGES IN THE POST-PANDEMIC PERIOD” (SFIDAT SOCIO-EKONOMIKE NË PERIUDHËN POSTPANDEMI) E FAKULTETIT TË EKONOMISË E ORGANIZUAR NË BASHKËPUNIM ME ORGANIZATËN NDËRKOMBËTARE TË RRJETIT TË UNIVERSITETEVE TË EVROPËS JUGLINDORE (ASECU)

Në datat 23-24 shtator 2022 u zhvillua Konferenca e 18-të Ndërkombëtare “Socio-Economic Challenges in the Post-Pandemic Period” (Sfidat socio-ekonomike në periudhën postpandemi) e Fakultetit të Ekonomisë e organizuar në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare të Rrjetit të Universiteteve të Evropës Juglindore (ASECU). Konferencën e hapi pedagogia e këtij Fakulteti, dr. Aida Mosko, e cila pas përshëndetjeve...
Read More

KËRKIMI SHKENCOR DHE RRITJA E KAPACITETEVE-MUNDËSITË QË KANË AKTORËT LOKALË PËR TË PËRFITUAR NGA FONDET E BE-SË ISHIN NË FOKUS TË NJË TAKIMI INFORMUES TË ZHVILLUAR NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI”, NGA PROF. DR. KLODIANA GORICA 

Në datën 26 korrik 2022, në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” u zhvillua një takim informues lidhur me kërkimin shkencor dhe rritjen e kapaciteteve, ku ishin të ftuar përfaqësues të Universitetit, pushtetit vendor, të institucioneve publike e private, bizneseve që operojnë në rajoni e Korçës, OJF-ve etj. Prof. dr. Klodiana Gorica, si pikë kombëtare...
Read More

NË KUADËR TË BASHKËPUNIMIT NDËRINSTITUCIONAL DHE PROGRAMIT ERASMUS +, PEDAGOGËT HOREA NASCU, IOAN BENIAMIN POP DHE RADU TODORAN NGA UNIVERSITETI TEKNIK I CLUJ-NAPOCA, UNIVERSITETI I VERIUT BAIA–MARE, RUMANI JANË DUKE VIZITUAR UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI” 

Në datat 18-22 korrik 2022, pedagogë nga Universiteti Teknik i Cluj-Napoca, Universiteti i Veriut Baia–Mare, Rumani po zhvillojnë një vizitë në Universitetin “Fan S. Noli”.  Profesorët Horea Nascu, anëtar i stafit pedagogjik në Fakultetin e Letrave, Ioan Beniamin Pop, dekan i Fakultetit të Letrave dhe Radu Todoran anëtar i stafit pedagogjik në Fakultetin e Shkencave e zhvilluan këtë vizitë...
Read More

ZHVILLOI PUNIMET KONFERENCA SHKENCORE “STUDIME SEMANTIKE NË FUSHËN E LEKSIKUT DHE TË FJALËFORMIMIT NË GJUHËN SHQIPE” E ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I LEKSIKOLOGJISË, I TERMINOLOGJISË DHE I GJUHËSISË SË ZBATUAR, NGA DEPARTAMENTI I GRAMATIKËS DHE HISTORISË SË GJUHËS, PRANË INSTITUTIT TË GJUHËSISË DHE TË LETËRSISË, ASA, NË BASHKËPUNIM ME DEPARTAMENTIN E GJUHËS DHE TË LETËRSISË, UNIVERSITETI “FAN S. NOLI”

Në datën 12 korrik 2022, zhvilloi punimet Konferenca shkencore “Studime semantike në fushën e leksikut dhe të fjalëformimit në gjuhën shqipe” (Kontribute të personaliteteve gjuhësore Androkli Kostallari, Enver Hysa, Hajri Shehu), organizuar nga Departamenti i Leksikologjisë, i Terminologjisë dhe i Gjuhësisë së Zbatuar, nga Departamenti i Gramatikës dhe Historisë së Gjuhës, pranë Institutit të Gjuhësisë...
Read More

STUDENTËT PJESËMARRËS NË PROJEKTIN VALEU-X U VLERËSUAN ME CERTIFIKATA PËR KONTRIBUTIN E DHËNË NË KURSET E TË MËSUARIT VIRTUAL TË ZHVILLUAR NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI” NË KUADËR TË PROJEKTIT ERASMUS+, VALEU-X

Në datën 27 qershor 2022 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u organizua një veprimtari në kuadër të projektit VALEUX, në të cilën u vlerësua kontributi i studentëve pjesëmarrës në kurset e të mësuarit virtual gjatë periudhës janarit-qershor 2022 të zhvilluar në Universitetin “Fan S. Noli”, në kuadër të projektit Erasmus+, VALEU-X. Zëvendësrektori...
Read More

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” U BË PJESË E TAKIMIT TË RADHËS TË ZHVILLUAR NË UNIVERSITETIN COTE D`AZUR, NICE, FRANCË NË KUADËR TË PROJEKTIT QUADIC

Në datat 27– 30 qershor 2022 në kuadër të projektit Erasmus+, QUADIC u zhvillua në Universitetin Cote D’Azur, Nice, Francë një workshop katër-ditor gjatë të cilit u trajtuan çështje të tilla, si: strategjitë e bashkëpunimit ndërkombëtar, projektet ndërkombëtare, duke përfshirë hartimin dhe menaxhimin e tyre, si dhe gjetja e partnerëve për mobilitetin akademik dhe kërkimin....
Read More

SIGURIA USHQIMORE ISHTE NË QENDËR TË NJË TRYEZE TË RRUMBULLAKËT ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I AGROUSHQIMIT NË KUADËR TË DITËS NDËRKOMBËTARE PËR SIGURINË USHQIMORE

Në datën 14 qershor 2022 në mjediset e Fakultetit të Bujqësisë u zhvillua një tryezë e rrumbullakët me fokus sigurinë ushqimore, e cila u organizua nga departamenti i Agroushqimit në kuadër të Ditës Ndërkombëtare për Sigurinë Ushqimore. Ky takim bëri bashkë drejtues e pedagogë të Universitetit e Fakultetit, përfaqësues të pushtetit lokal, institucioneve, bizneseve të...
Read More

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” ZHVILLOI KONFERENCËN I NDËRKOMBËTARE “LINGUISTIC PERSPECTIVES IN THE LIGHT OF SOCIAL DEVELOPMENTS”-“E-LEARNING APPROACHES TO LINGUISTIC ACQUISITION”

Në datën 10 qershor 2022 u zhvillua Konferenca I Ndërkombëtare “Linguistic Perspectives in the Light of Social Developments – E-Learning Approaches to Linguistic Acquisition” e organizuar nga Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me Universitetin e Tiranës; Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë; Faculty of Philology of North University Center, Baia Mare, Technical University of Cluj, Romania;...
Read More

STUDENTË TË UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” MORRËN PJESË NË WORKSHOPIN “MENAXHIMI NDËRKOMBËTAR I PROJEKTIT”, I ZHVILLUAR NË UNIVERSITETIN “HAXHI ZEKA”, PEJË, NË KUADËR TË PROJEKTIT QUADIC

Në datat 23-27 maj 2022 studentë të Universitetit “Fan S. Noli” morrën pjesë në trajnimin “Menaxhimi Ndërkombëtar i Projektit” organizuar nga Universiteti “Haxhi Zeka”, Pejë, Kosovë, në kuadër të projekti QUADIC. Gjatë këtij trajnimi studentët u angazhuan në një punë intensive, ku pas çdo prezantimi u vijua me trajnime mbi menaxhimin e projekteve, nën drejtimin...
Read More

DEPARTAMENTI I MENAXHIMIT NDËRMERR NISMËN “JAVA E SIPËRMARRJES” E CILA KA PËR QËLLIM AFRIMIN E TEORISË SË AUDITORIT ME BOTËN REALE TË PRAKTIKËS

Në datën 12 prill 2022, në kuadër të nismës së ndërmarrë nga departamenti i Menaxhimit “Java e sipërmarrjes” u zhvillua një tryezë e rrumbullaket me pedagogë e studentë të këtij Departamenti dhe të Fakultetit Ekonomik, ndërsa të ftuar ishin përfaqësues të bizneseve në rajonin e Korçës. Në fjalën e hapjes prof. as. dr. Aida Gabeta...
Read More

STUDENTË TË FAKULTETIT TË EKONOMISË MORRËN PJESË NË KONFERENCËN STUDENTORE ME TEMË: “IMPLIKIMET MENAXHERIALE NË MODELET E REJA TË TË BËRIT BIZNES”

Studentë të Fakultetit të Ekonomisë morrën pjesë në konferencën studentore me temë: “Implikimet menaxheriale në modelet e reja të të bërit biznes” organizuar nga Albanian University (UFO) në bashkëpunim me Fakultetin e Ekonomisë të Universitetit “Fan S. Noli”, Korçë. Studentët pjesëmarrës trajtuan tema aktuale me interes nga fusha e ekonomisë dhe biznesit. Fakulteti i Ekonomisë,...
Read More

“SFIDAT E INDUSTRISË TURISTIKE NË RAJONIN E KORÇËS-KOORDINIMI I GRUPEVE TË INTERESIT”-TRYEZË E RRUMBULLAKËT E ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI MARKETING–TURIZMIT I FAKULTETIT EKONOMIK ME FOKUS PROBLEMET DHE SFIDAT ME TË CILAT PËRBALLET SOT INDUSTRIA TURISTIKE NË RAJONIN E KORÇËS

Në datën 3 mars 2022 në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” u zhvillua tryeza e rrumbullakët me temë: “Sfidat e industrisë turistike në rajonin e Korçës-Koordinimi i grupeve të interesit” organizuar nga departamenti Marketing-Turizëm me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të pushtetit vendor, bizneseve turistike në rajonin e Korçës, pedagogëve dhe studentëve të FE dhe të...
Read More

“KOSOVA- SHTET: SFIDA DHE ARRITJE- RRUGA DREJT PAVARËSISË”

SESION SHKENCOR I ZHVILLUAR NË MJEDISET E FAKULTETIT TË EDUKIMIT DHE FILOLOGJISË ME TË FTUAR PEDAGOGË E STUDENTË TË DEPARTAMENTIT TË HISTORI- GJEOGRAFISË DHE TË FAKULTETIT, SI DHE PEDAGOGË E STUDIUES TË UNIVERSITETIT “HASAN PRISHTINA”, KOSOVË DHE UNIVERSITETIT TË TIRANËS SI BASHKORGANIZATORË TË KËSAJ VEPRIMTARIE Në datën 18 shkurt 2022 në mjediset e Fakultetit të...
Read More

U ZHVILLUA NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI” SIMPOZIUMI SHKENCOR-KULTUROR “GJERGJ FISHTA NË 150-VJETORIN E LINDJES”

Në datën 2 dhjetor 2021, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë organizoi simpoziumin shkencor-kulturor “Gjergj Fishta në 150-vjetorin e lindjes”, në kuadër edhe të veprimtarive me rastin e 50- vjetorit të themelimit të Universitetit “Fan S. Noli”. Veprimtarinë e hapi dekani i FEF, prof. as. dr. Jonela Spaho e cila tha se punimet shkencore të këtij...
Read More

EFEKTET E PANDEMISË SË COVID-19 NË ZHVILLIMIN E QËNDRUESHËM DHE NË PUNËSIMIN E TË RINJVE NË ZONAT RURALE TË RAJONIT TË KORÇËS ISHTE FOKUSI I NJË WORKSHOPI TË ZHVILLUAR NË FAKULTETIN E BUJQËSISË

Në mjediset e Fakultetit të Bujqësisë u zhvillua workshopi me temë: “Efektet e pandemisë të Covid-19 në zhvillimin e qëndrueshëm dhe punësimin e të rinjve të zonave rurale të rajonit të Korçës”. Në takim morën pjesë drejtues të Universitetit dhe Fakultetit, pedagogë e studentë. Pedagogia, dr. Aldona Minga bëri një pasqyrim të ndikimit që ka...
Read More

ZBATIMI I PROGRAMIT MËSIMOR DUAL (MËSIM & PRAKTIKË PROFESIONALE) NË MENAXHIM AGROBIZNESI, I CILI APLIKOHET PËR HERË TË PARË SIPAS MODELIT EVROPIAN ISHTE TEMA E NJË TRYEZE TË RRUMBULLAKËT TË ORGANIZUAR NË FAKULTETIN E BUJQËSISË ME PJESËMARRJEN E DREJTUESVE TË INSTITUCIONEVE QË KANË NË FOKUS BUJQËSINË NË RAJONIN E KORÇËS DHE TË SHKOLLAVE TË MESME, ME PËRFAQËSUES TË BIZNESEVE TË RAJONIT, PEDAGOGË, STUDENTË E TË FTUAR TË TJERË

Në datën 23 nëntor 2021, në mjediset e Fakultetit të Bujqësisë u zhvillua një tryezë e rrumbullakët me temë “Implementimi i programit mësimor DUAL (mësim & praktikë profesionale) në “Menaxhim Agrobiznesi”, i cili aplikohet për herë të parë sipas modelit evropian. Në fjalën e hapjes dekani i FB, prof. as. dr. Gjergji Mero theksoi se...
Read More

ZHVILLOI PUNIMET KONFERENCA E DYTË SHKENCORE NDËRKOMBËTARE “EARLY CHILDHOOD EDUCATION AND CARE: CHALLENGES AND PERSPECTIVES” ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I EDUKIMIT I UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI”, KORÇË NË BASHKËPUNIM ME DEPARTAMENTIN E SHKENCAVE TË EDUKIMIT “GIOVANNI MARIA BERTIN” TË UNIVERSITETIT TË BOLONJËS DHE PROGRAMIN E AMBASADËS ITALIANE NË SHQIPËRI VALE- KORÇA, ALBANIA

Në datën 15 tetor 2021, Departamenti i Edukimit në Fakultetin e Edukimit dhe Filologjisë në Universitetin “Fan S. Noli”, zhvilloi online Konferencën e Dytë Shkencore Ndërkombëtare “Early Childhood Education and Care: Challenges and Perspectives”. Kjo konferencë u organizua në bashkëpunim me Departamentin e Shkencave të Edukimit “Giovanni Maria Bertin” të Universitetit të Bolonjës dhe Programin...
Read More

DEPARTAMENTI I EDUKIMIT I FAKULTETIT TË EDUKIMIT DHE FILOLOGJISË, UNIKO ZHVILLOI TRYEZËN E RRUMBULLAKËT ME TEMË: “SOCIAL EDUCATORS IN INCLUSIVE SOCIETIES” ME QËLLIMIN PËR TË NDARË IDE DHE PËRVOJA NË LIDHJE ME FIGURËN E EDUKATORIT SOCIAL E KULTUROR NË KONTEKSTIN SHQIPTAR DHE ATË EVROPIAN

Departamenti i Edukimit i FEF organizoi një tryezë të rrumbullakët me temë: “Social educators in inclusive societies”. Në këtë takim, i cili u zhvillua online, të pranishmit ndanë ide dhe përvoja në lidhje me figurën e edukatorit social dhe kulturor në kontekstin shqiptar dhe atë evropian. Në prezantimet e tyre përgjegjësja e departamentit të Edukimit,...
Read More

THE SECOND INTERNATIONAL CONFERENCE ON “SCIENTIFIC RESEARCH, APPLICATION AND METHODS IN EDUCATION” WAS HELD IN “FAN S. NOLI” UNIVERSITY ON SEPTEMBER 11-12, 2021

The Second International Conference on “Scientific Research, Application and Methods in Education” was held in the premises of the Faculty of Natural and Human Sciences of “Fan S. Noli” University on September 11-12, 2021. The conference was organized in collaboration with: University of Tirana, AlbaniaUniversity of Ioannina, Greece“St. Kliment Ohridski” of Bitola, Northern MacedoniaUniversity of...
Read More

“FAN S. NOLI” UNIVERSITY IN COOPERATION WITH THE UNIVERSITY OF TIRANA ORGANIZED THE INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE “LANGUAGE POLICIES ON MINORITIES IN THE BALKANS: ACHIEVEMENTS AND PERSPECTIVES”

“Fan S. Noli” University in cooperation with the University of Tirana organized the International Scientific Conference “Language Policies on Minorities in the Balkans: Achievements and Perspectives”, which was held on November, 12th, 2021 at “Fan S. Noli” University. The conference was organized by the Department of Language and Literature of “Fan S. Noli” University in...
Read More