Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
News & Updates

Veprimtaritë

DITA BOTËRORE E TURIZMIT-FAKULTETI I EKONOMISË NË BASHKËPUNIM ME ADMINISTRATËN RAJONALE TË ZONAVE TË MBROJTURA ORGANIZUAN NJË VEPRIMTARI PROMOVUESE PËR ZONAT E MBROJTURA

Në datën 27 shtator 2023, Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura, Korçë dhe Universiteti “Fan S. Noli”, në kuadër të Ditës Botërore të Turizmit organizuan një veprimtari promovuese për Zonat e Mbrojtura dhe shtimin e guidave turistike në këto zona. Pjesëmarrës në takim ishin: stafi akademik i departamentit “Marketing-Turizëm”, FE përfaqësues të fushës së turizmit...

NJË TAKIM ME FOKUS PROJEKTIN: “AKSESUESHMËRIA DHE HULUMTIMI I ARKIVAVE QËNDRORË DHE BASHKIAKË NËPËRMJET KËRKIMIT HISTORIK DHE VLERËSIMIT TURISTIK”- KRAHASIMI I RASTEVE MES ITALISË DHE SHQIPËRISË U ZHVILLUA MES PËRFAQËSUESVE TË INSTITUCIONEVE PJESËMARRËSE NË TË: CNR (NATIONAL RESEARCH COUNCIL) DHE ISEM (INSTITUTE OF MEDITERRANEAN EUROPEAN DHE UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI”, KORÇË, FAKULTETI I EDUKIMIT DHE FILOLOGJISË, DEPARTAMENTI I HISTORI-GJEOGRAFI-SË

Në datën 26 shtator 2023, në mjedsiet e Universitetit ‘Fan S. Noli” u zhvillua nj ëtakim me fokus projektin: “Aksesueshmëria dhe hulumtimi i arkivave qëndrorë dhe bashkiakë nëpërmjet kërkimit historik dhe vlerësimit turistik”- Krahasimi i rasteve mes Italisë dhe Shqipërisë, ku morën pjesë përfaqësues të institucioneve pjesëmarrëse: CNR (National Research Council) dhe ISEM (Institute of...

IDENTIFIKIMI I FUSHAVE PRIORITARE PËR ZGJERIMIN E BASHKËPUNIMIT NDËRINSTITUCIONAL ISHIN KRYEFJALA E TAKIMEVE QË NJË GRUP PEDAGOGËSH TË UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” ZHVILLOI NË INSTITUTIN E STUDIMEVE BALLKANIKE (IMXA) DHE NË UNIVERSITETIN MACEDONIA, SELANIK

Në datat 25 dhe 26 shtator 2023, një grup pedagogësh të universitetit “Fan S. Noli” zhvilluan një udhëtim pune në qytetin e Selanikut, Greqi me ftesë dhe mbështetje të Konsullatës së Përgjithshme të Greqisë në Korçë.  Pedagogët u pritën fillimisht në një takim nga zëvendësrektori i Universitetit MACEDONIA të Selanikut, prof. dr. Alexandros Chatzigeorgiou, me të...

TAKIMET DHE LEKSIONET E HAPURA NË FAKULTETIN E SHKENCAVE NATYRORE DHE SHKENCAVE HUMANE PËRMBYLLËN VIZITËN E DOKTORANTËVE BULLGARË NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI”

Në datën 22 shtator 2023, grupi i doktorantëve nga Universiteti i Veliko Tarnovo-s, Bullgari vizitoi edhe Fakultetin e Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane, ku biseduan me stafin akademik të këtij fakulteti dhe panë nga afër mjediset e tij.\ Prof. Nikolay Kanev diskutoi me doktorantët në lidhje me kërkesat administrative të studentëve për doktoratura në Universitetin...

DREJTUES E PEDAGOGË TË UNIVERSITETIT “ST. CYRIL AND ST. METHODIUS” TË VELIKO TARNOVO-S, BULLGARI ZHVILLUAN NJË VIZITË ZYRTARE NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI”, NË KUADËR TË BASHKËPUNIMIT NDËRINSTITUCIONAL, DUKE IU BASHKUAR GRUPIT TË DOKTORANTËVE, TË CILËT DO TË QËNDROJNË PËR NJË JAVË NË UNIVERSITETIN TONË  

Në datën 21 shtator 2023, drejtues e pedagogë të Universitetit “St. Cyril and St. Methodius” të Veliko Tarnovo-s, Bullgari zhvilluan një vizitë zyrtare në Universitetin “Fan S. Noli”, në kuadër të bashkëpunimit ndërinstitucional duke iu bashkuar grupit të doktorantëve, të cilët mbërritën dje në Univesitetin tonë.   Ata u pritën në një takim të veçantë...

DITA NDËRKOMBËTARE E SPORTIT UNIVERSITAR-VEPRIMTARI NDËRGJEGJËSUESE NGA FEDERATA SHQIPTARE E SPORTIT UNIVERSITAR NË BASHKËPUNIM ME UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI”

Në datën 20 shator 2023, në Ditën Ndërkombëtare të Sportit Universitar Federata Shqiptare e Sportit Universitar dhe Universiteti “Fan S. Noli” organizuan një takim dhe disa veprimtari me studentët e Universitetit tonë. Në takimin ku ishin të pranishëm pedagogë të programit të studimit “Edukim Fizik dhe Sporte” morën pjesë edhe pëfaqësueset e FSHSU, Prof. Alma...

RRETH 30 DOKTORANTË NGA UNIVERSITETI ST. CYRIL AND ST. METHODIUS I VELIKO TARNOVO-S, BULLGARI PËR NJË JAVË DO TË JENË NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI”, KU DO TË ZHVILLOJNË VIZITA, LEKSIONE E TAKIME ME STAFIN

Në datën 19 shtator 2023, në kuadër të bashkëpunimit ndërinstitucional rreth 30 doktorantë nga Universiteti St. Cyril and St. Methodius i Veliko Tarnovo-s, Bullgari erdhën në Universitetin “Fan S. Noli”. Në takimin e zhvilluar në mjediset e Rektoratit, grupi i doktorantëve bullgarë u prit nga rektori, prof. dr. Dhimitri Bello, zëvendësrektori për shkencën dhe projektet,...

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” ËSHTË FITUES I 7 PROJEKTEVE VETËM PËR VITIN 2023 NË THIRRJET PËR APLIKIM TË SHPALLURA NGA AGJENCIA KOMBËTARE E KËRKIMIT SHKENCOR DHE INOVACIONIT, AKKSHI

Në datën 15 shtator 2023, në një takim të zhvilluar në mjediset e Universitetit u bë prezantimi i projekteve fituese në prani edhe të zjn. Mirela Muça, drejtor i përgjithshëm i AKKSHI-t.   Ndërsa përgëzoi fituesit e projekteve prof. as. dr. Benita Stavre, zëvendësrektor për shkencën dhe projektet nënvizoi: “Projektet fituese fokusohen kryesisht në marrëveshje...

DEPARTAMENTI I GJUHËVE TË HUAJA, FEF NË BASHKËPUNIM ME BRITISH COUNSIL DHE AMBASADËN E MBRETËRISË SË BASHKUAR ZHVILLUAN NJË TRYEZË TË RRUMBULLAKËT, NË TË CILËN U DISKUTUAN GJETJET E STUDIMIT “E ARDHMJA E ANGLISHTES-PERSPEKTIVA GLOBALE”

Në datën 8 shtator 2023, stafi akademik i departamentit të Gjuhëve të Huaja u bë pjesë e tryezës së rrumbullakët të organizuar në bashkëpunim me Këshillin Britanik dhe Ambasadën e Mbretërisë së Bashkuar, Tiranë me fokus diskutimin e gjetjeve të studimit “E ardhmja e gjuhës angleze-perspektiva globale”, një takim që vjen në kuadër të Javës...

PROF. GENCI ÇAPI PEDAGOG I ROBOTIKËS DHE INTELIGJENCËS ARTIFICIALE NË  HOSEI UNIVERSITY, TOKYO, JAPONI VIZITOI FAKULTETIN E SHKENCAVE NATYRORE DHE SHKENCAVE HUMANE

Në datën 30 gusht 2023 prof. Genci Çapi pedagog i robotikës dhe inteligjencës artificiale në  Hosei University, Tokyo, Japoni vizitoi Fakultetin e Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane, Universiteti “Fan S. Noli”. Ai u prit në takim nga dekania, prof. as. dr. Sonela Stillo, përgjegjësi i departamentit të Informatikës, prof. as. dr. Rafail Prodani, si dhe...