Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

Veprimtari – FEF

ZËVENDËSPRESIDENTI I EUSA, Z. JOERG FOERSTER, LEKTOR NË UNIVERSITETIN E HAMBURGUT VIZITOI UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI”, KU ZHVILLOI TAKIME ME STAFIN DHE STUDENTËT

Në datën 17 prill 2024 zëvendëspresidenti i EUSA, z. Joerg Foerster, lektor në Universitetin e Hamburgut vizitoi Universitetin “Fan S. Noli”, ku u takua me stafin dhe studentët. Gjatë bisedës mes tyre u fol për angazhimin e studentëve shqiptarë në Lojërat Botërore Universitare të FISU 2025, si dhe për mundësinë e organizimit të Kampionatit Evropian...
Read More

GRUPI I EKSPERTËVE TË “RESEARCH EXPERTISE” NGA DIASPORA AKADEMIKE, READ ZHVILLOI NË UNIVERSITETIN “FAN S. NOLI” DISA TAKIME ME DREJTUES TË INSTITUCIONIT NË LIDHJE  ME DRAFTRAPORTIN E HARTUAR PREJ EKSPERTËVE NË VIJIM TË PROJEKTIT TË KËRKUAR NGA MINISTRIA E ARSIMIT DHE SPORTIT, PËR VLERËSIMIN DHE ZHVILLIMIN E UNIKO

Në datat 8-9 prill 2024 grupi i ekspertëve të “Research Expertise” nga Diaspora Akademike, READ: phd.Dritan Agalliu nga Universiteti Columbia; prof. as. dr. Mirjeta Beqiri nga Universiteti Gonzaga dhe ekspertja e statistikave, phd. Lantona Sado të shoqëruar nga përfaqësuesit e Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim, AADF, znj. Jonida Lamaj, administratore e programit për Arsimin dhe Lidershipin...
Read More

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” NË BASHKËPUNIM ME INSTITUTIN SHQIPTAR TË MEDIAS ZHVILLUAN TRAJNIMIN DY-DITOR TË LEKTORËVE, KRYESISHT TË GJUHËS ANGLEZE ME TEMË: “EDUKIMI MEDIATIK NË ARSIM-INTELIGJENCA ARTIFICIALE PËR MËSUESIT”

Në datat 4-5 prill 2024 në vazhdim të nismës “Edukimi mediatik në universitete”, të ndërmarrë nga Instituti Shqiptar i Medias në bashkëpunim me Universitetin “Fan S. Noli” dhe me mbështetjen e Ambasadës Amerikane u zhvillua trajnimi dy-ditor i lektorëve, kryesisht të profilit të gjuhës angleze. Përmes prezantimeve ndërvepruese mbi mënyrën se si prodhohet dhe përdoret...
Read More

STUDENTË TË KLUBEVE TË DEBATIT TË UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” MORËN PJESË NË TRAJNIMIN “FORMULIMI I ARGUMENTIT DHE KOMUNIKIMI” NË KUADËR TË PROGRAMIT “DEBATING ECONOMICS” TË JUNIOR ACHIEVEMENT OF ALBANIA

Në datën 27 mars 2024 në kuadër të programit “Debating Economics” të Junior Achievement of Albania, studentë të Klubeve të Debatit, të fakultetit të Ekonomisë me koordinatore pedagogen, dr. Klaudia Lipi dhe student të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë, me koordinatore pedagogen, dr. Edlira Xega morën pjesë në trajnimin me temë: “Formulimi i argumentit dhe...
Read More

STUDENTË TË PROGRAMIT TË STUDIMIT “EDUKIM FIZIK DHE SPORTE” MORËN PJESË NË LEKSIONIN E HAPUR ME TEMË: “REKUPERIMI I SPORTISTIT PAS STËRVITJES” I MBAJTUR NGA PROFESORI AMERIKAN PHIL BISHOP

Në datën 25 mars 2024, Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me “Athletes in Action Albania” organizuan leksionin e hapur me temë: “Rekuperimi i sportistit pas stërvitjes”. Studentët e departamentit të Edukimit, kryesisht të programit të studimit “Edukim Fizik dhe Sporte” dëgjuan profesorin amerikan Phil Bishop në këtë orë të hapur, ndërsa i drejtuan atij...
Read More

PËR TË DYTIN VIT UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” ZHVILLOI KONKURSET E ESEVE NË GJUHËN ANGLEZE DHE FRANCEZE ME NXËNËS TË SHKOLLAVE TË MESME TË QARKUT, KORÇË

Në datën 20 mars 2024 në Universitetin “Fan S. Noli” u zhvilluan konkurset e eseve në gjuhët anglisht dhe frëngjisht me pjesëmarrjen e nxënësve të shkollave të mesme të qarkut të Korçës. Kjo nismë e departamentit të “Gjuhëve të Huaja” ka gjetur mbështetjen e shkollave të mesme dhe të Aleancës Franceze, Korcë, një bashkëpunim që...
Read More

PEDAGOGË TË UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” MARRIN PJESË SI KËRKUES SHKENCORË NË PROJEKTIN “DATA COLLECTION GUIDELINES FOR TOURISM AND SUSTAINABILITY MONITORING IN CULTURAL DESTINATIONS”

Në datat 19-21 mars 2024 në mjediset e Universitetit “Fan S. Noli” u zhvilluan takimet e para në kuadër të projektit “Data Collection Guidelines for Tourism and Sustainability Monitoring in Cultural Destinations”. Ky projekt i fituar nga Ambis University, Pragë ka partnerë kërkues shkencorë nga disa universitete, si: Universiteti i Poznań-it, Poloni; Universittei i Banská...
Read More

NË KUADËR TË BASHKËPUNIMIT QË UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” KA ME SHKOLLAT E MESME TË QARKUT TË KORÇËS, PEDAGOGË TË FEF VIZITUAN SHKOLLËN E MESME TË BASHKUAR “DËSHMORËT E POJSKËS”, HUDËNISHT, KU DHURUAN EDHE DISA MATERIALE SPORTIVE E LIBRA PËR BIBLIOTEKËN E SHKOLLËS

Në datën 12 mars 2024 pedagogë të departamentit të Edukimit dhe të departamentit të Historisë dhe Gjeografisë ishin në mjediset e shkollës së mesme të bashkuar “Dëshmorët e Pojskës” në Hudenisht, Pogradec. Ata u takuan me drejtues, mësues dhe nxënës të kësaj shkolle, ku dhuruan disa materiale sportive e një fond librash për bibliotekën e...
Read More

“NJË HYRJE NË HISTORINË E GREQISË BASHKËKOHORE, 1990-2023”- ISHTE TEMA E NJË LEKSIONI TË HAPUR QË DHIONIS GURI, DOKTORANT NË UNIVERSITETIN “ARISTOTELI”, GREQI ZHVILLOI ME PEDAGOGË TË INTERESUAR TË DEPARTAMENTIT TË HISTORISË DHE GJEOGRAFISË, UNIVERSITETI “FAN S. NOLI”

Në datën 6 shkurt 2024, Dhionis Guri doktorant i Universitetit “Aristoteli”, Greqi zhvilloi në Universitetin “Fan S. Noli” leksionin e hapur me temë: “Një hyrje në historinë e Greqisë bashkëkohore, 1990-2023”. Doktoranti Guri paraqiti për pedagogë të departamentit të Historisë dhe Gjeografisë të pranishëm në takim një kronologji të ngjarjeve më të rëndësishme gjatë viteve...
Read More