Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Edukimit dhe Filologjise

Category

Në datën 30 prill 2021, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë, UNIKO në bashkëpunim me Bibliotekën “Thimi Mitko”, Korçë  organizuan sesionin shkencor: “Thimi Mitkoja-personalitet i shquar i kulturës kombëtare”, veprimtari e cila zhvillohet në kuadër të  50-vjetorit të Universitetit “Fan S. Noli”. Zëvendësrektorja për projektet dhe shkencën, dr. Benita Stavre përgëzoi organizatorët dhe i uroi punime...
Read More
Në datën 23 prill 2021, Dita Botërore e Librit në Univeristetin “Fan S. Noli” të Korçës, përkoi me krijimin e grupeve të leximit në Korçë dhe në Devoll, një projekt që sipas pedagogut dr. Eris Rusi   synon të afrojë çdo lexues në klube leximi, si një mënyrë që rrit ndjeshmërinë artistike për të qenë pjesë...
Read More
Në datën 25 mars 2021, Fakulteti i Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane, Universiteti “Fan S. Noli”, organizoi veprimtarinë: “Përkujtimi i 200-vjetorit të Revolucionit Grek”. Të pranishëm ishin drejtues të Universitetit “Fan S. Noli”, drejtues të pushtetit vendor dhe institucioneve, pedagogë, studiues shqiptarë dhe të huaj, studentë e të ftuar të tjerë. Në hapje të kësaj...
Read More
Në datën 22 shkurt 2021, Biblioteka Shkencore e Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me shkollën 9-vjeçare “Mësonjëtorja e Parë Shqipe” organizuan veprimtarinë: “Një ditë për gjuhën tonë” në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare. Në këtë veprimtari, ku morën pjesë nxënës të kësaj shkolle, profesori dhe studiuesi i gjuhës shqipe, hartuesi i disa...
Read More
Në datën 11 janar 2021, studentët e programit të studimit “Mbështetës zyre për komunikim, bibliotekë dhe arkiv” zhvilluan një takim në mjediset e institucionit të Prefektit të Qarkut Korçë me qëllim njohjen e mjedisit ku do të zhvillojnë punën vullnetare. Gjatë praktikës studentët do të angazhohen në sistemimin dhe klasifikimin e 200 dosjeve me dokumente...
Read More
Në datën 16 dhjetor në mjediset e UNIKO u zhvillua forumi i diskutimit me temë: “75 vite më pas-Përkujtimi i fundit të Luftës së Dytë Botërore” i organizuar nga Instituti Shqiptar për Studime Ndërkombëtare (AIIS), ku ishin të ftuar studiues dhe pedagogë të historisë dhe shkencave sociale të Universitetit të Korçës. Forumin e hapi drejtorja...
Read More
Në datën 9 dhjetor 2020, rektori i UNIKO, prof. dr. Dhimitri Bello dhe drejtori ekzekutiv i Institutit Shqiptar të Sociologjisë, prof. dr. Lekë Sokoli, nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit midis dy institucioneve. Në takimin e zhvilluar në mjediset e Rektoratit ishin të pranishme edhe zëvendësrektorja për shkencën dhe projektet dr. Benita Stavre, si dhe presidentja e...
Read More
Në datën 30 nëntor 2020 u zhvillua për studentët e UNIKO sesioni informues mbi gjuhën, letërsinë dhe kulturën rumune, organizuar nga Qendra Rumune e Informimit, Korçë, në bashkëpunim me departamentin e Gjuhës dhe Letërsisë dhe departamentin e Gjuhëve të Huaja të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë me rastin e Ditës Kombëtare të Rumanisë. Në këtë...
Read More
Në datën 5 Nëntor 2020, në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u përurua libri “Miqësi nëpër kohëra”-përbashkësi shqiptaro-rumune, me autor ambasadorin e Rumanisë në Tiranë, prof. Mircea Perpelea, si dhe z. Marcel N. Popesku. Takimin e hapi përgjegjësja e departamentit të Gjuhës Angleze, phd. Daniela Stoica, e cila tha se organizatore e këtij...
Read More
Në datën 23 tetor 2020, në mjediset e Amfiteatrit të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë, u zhvillua veprimtaria për diskutimin e librit të prof. dr. Bardhyl Musait “Arsimi në demokracinë e brishtë”. Në hapje të kësaj veprimtarie u lexua mesazhi që prof. dr. Ali Jashari kishte dërguar  për përurimin e këtij libri, i cili, siç...
Read More
1 8 9 10 11