Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Edukimit dhe Filologjise

Category

Në datën 8 shtator 2023, stafi akademik i departamentit të Gjuhëve të Huaja u bë pjesë e tryezës së rrumbullakët të organizuar në bashkëpunim me Këshillin Britanik dhe Ambasadën e Mbretërisë së Bashkuar, Tiranë me fokus diskutimin e gjetjeve të studimit “E ardhmja e gjuhës angleze-perspektiva globale”, një takim që vjen në kuadër të Javës...
Read More
Departamenti i Gjuhëve të Huaja i Universitetit “Fan S. Noli” mori pjesë në Akademinë Verore “Global UBT Fest 2023” të kthyer tashmë në një traditë të përvitshmd të Fakultetit të Gjuhëve të Huaja, Universiteti për Biznes dhe Teknologji, Prishtinë.  Kjo akademi bëri bashkë studentë, akademikë dhe profesionistë nga e gjithë bota për të ndarë njohuri,...
Read More
Në datën 12 qershor 2023 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua leksioni i hapur me temë: “Disa argumente të reja lidhur me formën “së bëri” gerund i shqipes në rasën rrjedhore”- i organizuar nga departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë me ligjëruese pedagogen, prof. as. dr. Elona Çeçe. Të pranishmit në...
Read More
Në datën 6 qershor 2023, në Fakultetin e Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua një leksion i hapur me teme: “Zonat e Mbrojtura Natyrore në Shqipëri- Rishikimi i kufijve, çështje ekologjike dhe ligjore”. Ky leksion u organizua nga Albanian Ornithological Society (AOS) dhe në të referuan z. Taulant Bino, president i AOS, si dhe z. Kristi...
Read More
Në datat 30 Maj-3 Qershor 2023 studentët e programit Bachelor në “Histori-Gjeografi” zhvilluan udhëtime studimi në Kosovë, në Alpet Shqiptare dhe në Veri-Perëndim të Shqipërisë. Gjatë udhëtimit 5 ditor, të drejtuar nga ph.d. Metin Venxha, dr. Orion Ago, dr. Edlira Menkshi dhe dr. Ermiona Braholli, studentët u njohën me natyrën dhe trashëgiminë historike të Kosovës...
Read More
Në datën 2 qershor 2023 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filoogjisë u zhvillua një veprimtari për promovimin e librit më të ri të autorit Eris Rusi “Dritarja majë çatisë”. Për shkrimtarin dhe përkthyesin, dr. Eris Rusi, njëherësh edhe pedagog i departamentit të Gjuhës dhe Letërsisë, ky libër me 16 tregime vjen si një...
Read More
Në datën 26 maj 2023, në Fakultetin e Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua trajnimi me temë: “Të mësuarit nëpërmjet bashkëpunimit virtual” me ligjëruese pedagoget, dr. Eriola Bonja Qafzezi dhe dr. Dorela Kacauni.   Të ftuar ishin mësues të arsimit parauniveristar në rajonin e Korçës, të cilët u njohën me metoda konkrete se si mund të...
Read More
Në datën 26 maj 2023 studentëve të vitit I të departamentit të Gjuhëve të Huaja, FEF  zhvilluan veprimtarinë me titull: “Rruga juaj drejt se ardhmes”, ku të ftuar ishin maturantë të Korçës, mësues e pedagogë. Në këtë veprimtari, studentet e programit të studimit “Gjuhë Angleze”, Universiteti “Fan S. Noli”, nën kujdesin e veçantë të pedagoges,...
Read More
Në datën 23 maj 2023, Instituti i Studimeve Politike në Shqipëri me mbështetjen e Ambasadës së Çekisë në Tiranë dhe në bashkëpunim me Universitetin “Fan S. Noli” zhvilluan me stafin akademik dhe studentët e departamentit të Histori-Gjeografisë takimin me temë: “Rinia në Shqipëri dhe të Drejtat e Njeriut-nga e Kaluara në Periudhën e Tranzicionit”. Kjo...
Read More
Në datën 12 maj 2023, në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua trajnimi me temë: “Mësimdhënia e kompetencave të gjuhës së huaj përmes websit-it” i organizuar nga departamenti i Gjuhëve të Huaja me ligjëruese pedagogen Olsa Pema. Ky trajnim vjen në kuadër të projektit Digicomp të këtij Departamenti i financuar nga Agjencia...
Read More
1 2 3 12