Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Edukimit dhe Filologjise

Category

Në datën 15 nëntor 2022 në mjediset e Bibliotekës “Kongresi i Manastirit”, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua një leksion i hapur, ku të ftuar ishin studentë e pedagogë të departamentit të Gjuhëve të Huaja. Leksioni u mbajt nga prof. as. dr. Ligia Tomoiagă, profesore e gjuhës angleze pranë Qendrës Universitare Veri Baia Mare...
Read More
Në datën 15 nëntor 2022 u organizua një takim mes studentëve të Universitetit “Fan S. Noli” dhe nxënësve të gjimnazit “Raqi Qirinxhi” me shkrimtarin e njohur shqiptar Ismail Kadare. Simbolika e këtij takimi lidhej me nismën e fundit të Fakultetit të Edukimit dhe të Filologjisë, botimin e Antologjisë “Laboratori i krijimit letrar”, me krijimet në...
Read More
Në datën 4 nëntor 2022 departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë organizoi tryezën e rrumbullakët me temë: “Prirje të standardit nën optikën e zhvillimeve të sotme të gjuhës” në kuadër të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit. Të pranishëm ishin pedagogë e studiues nga Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave, institucioneve të...
Read More
Në datën 3 nëntor 2022, Departamenti i gjuhës dhe i letërsisë organizoi workshop-in “Komunikimi publik, media dhe çështje të kulturës së gjuhës” në kuadër të javës së drejtshkrimit. Në këtë takim ishin të pranishëm përfaqësues të mediave rajonale dhe kombëtare, punonjës të administratës, pedagogë e studentë. Përgjegjësja e Departamentit, prof. as. dr. Anyla Saraçi në...
Read More
Në datën 2 nëntor 2022 në mjediset e Bibliotekës “Kongresi i Manastirit” të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua simpoziumi shkencor me temë:  “Ndikimi i rrjeteve dhe mediave sociale në drejtpërdorimin e gjuhës standarde” me organizatorë dhe pjesëmarrës studentë të programeve të studimit që mbulon Departamenti i gjuhës dhe i letërsisë, por jo vetëm....
Read More
Në datën 1 nëntor 2022 Departament i gjuhës dhe i letërsisë çeli javën e veprimtarive në kuadër të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit me tryezën e rrumbullakët “Gjuha standarde shqipe dhe mësimi i saj në shkollë”. Të ftuar në këtë takim ishin pedagogë të këtij Departamenti, mësues të gjuhës dhe të letërsisë në shkollat e...
Read More
Në datën 26 tetor 2022 në mjediset e bibliotekës “Kongresi i Manastirit” u prezantua monografia e dr. Benita Stavre “Shqiptarët. Këndvështrime britanike dhe amerikane për Shqipërinë e viteve 1921-1939”. Drejtues të FEF dhe departamentit të Gjuhëve të Huaja, si dhe pedagogët e pranishëm u njohën me vlerësimet e bëra nga tre recensentët: prof. as. dr....
Read More
Në datën 25 tetor 2022 në mjediset e Bibliotekës së Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua veprimtaria “Diskriminimi në shoqërinë shqiptare-Çështje të ndërgjegjes sociale” organizuar nga departamenti i Edukimit. Takimin e përshëndeti Dekani i FEF, prof. as. dr. Jonela Spaho dhe përgjegjësi i Departamentit të Edukimit, dr. Albina Pajo. Ndërsa prof. dr. Irena Nikaj...
Read More
Në datat 29-30 shtator 2022, në kuadër të bashkëpunimi institucional midis Universitetit “Fan S. Noli” dhe Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës në Republikën e Maqedonisë e Veriut, një grup pedagogësh nga Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë morën pjesë në Konferencën Shkencore Ndërkombëtare të organizuar nga Agjencia e Zbatimit të Gjuhës e RMV-së me temë “Çështjet...
Read More
Në datën 19 shtator 2022, stafi i teknologjisë së informacionit i Universitetit “Fan S. Noli”, Klajdi Qafzezi dhe Dhimitri Konini në kuadër të projektit “Nga projekti drejt të mësuarit me kompetencën digjitale” zhvilluan një trajnim me pedagogë të departamentit të Gjuhëve të Huaja në lidhje me platformat digjitale për mësimidhënien dhe mësimnxënien online. Përfitues do...
Read More
1 2 3 4 5 11