Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Edukimit dhe Filologjise

Category

Në datën 26 nëntor 2022, departamenti i Edukimit, Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me Bibliotekën publike “Thimi Mitko”, Korçë zhvilluan takimin e dytë të ciklit “Çështje të ndërgjegjes Sociale” me temë: “Identitete në valixhe: identitete në përshtatje”. Në amfiteatrin e Bibliotekës së qytetit morën pjesë studentë dhe pedagogë të Universitetit, si dhe nxënës të...
Read More
Në datën 25 nëntor 2022 në mjediset e bibliotekës “Kongresi i Manastirit” u zhvillua seminari shkencor: “110 vjet nga pavarësia e Shqipërisë” i organizuar nga departamenti i Historisë dhe i Gjeografisë, Universiteti “Fan S. Noli” dhe departamenti i Historisë, Universiteti i Prishtinës. Në fjalën hapjes përgjegjësi i Departamentit, phd. Metin Venxha falënderoi pjesëmarrësit pedagogë, studiues,...
Read More
Në datën 22 nëntor 2022 departamenti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti “Fan S. Noli” organizoi workshopin me temë: “Latest Trends on Teaching English as a Foreign Language” (Prirje të reja në mësimdhënien e gjuhës angleze si gjuhë e huaj) në kuadër edhe të veprimtarive promovuese për këtë vit akademik.Për pjesëmarrësit, pedagogë e studentë të këtij...
Read More
Në datën 21 nëntor 2022 departamenti i Histoi-Gjeografisë në kuadër të festave të 28-29 Nëntorit organizoi një takim me pjesëmarrjen e gjerë të nxënësve të kolegjit “Preca” në Korçë. Ky takim, i cili zhvillohet edhe në kuadër të promovimit të këtij Departamenti u përshëndet fillimisht nga zëvendësdekani i Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë, dr. Orjon...
Read More
Në datën 15 nëntor 2022 në mjediset e Bibliotekës “Kongresi i Manastirit”, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua një leksion i hapur, ku të ftuar ishin studentë e pedagogë të departamentit të Gjuhëve të Huaja. Leksioni u mbajt nga prof. as. dr. Ligia Tomoiagă, profesore e gjuhës angleze pranë Qendrës Universitare Veri Baia Mare...
Read More
Në datën 15 nëntor 2022 u organizua një takim mes studentëve të Universitetit “Fan S. Noli” dhe nxënësve të gjimnazit “Raqi Qirinxhi” me shkrimtarin e njohur shqiptar Ismail Kadare. Simbolika e këtij takimi lidhej me nismën e fundit të Fakultetit të Edukimit dhe të Filologjisë, botimin e Antologjisë “Laboratori i krijimit letrar”, me krijimet në...
Read More
Në datën 4 nëntor 2022 departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë organizoi tryezën e rrumbullakët me temë: “Prirje të standardit nën optikën e zhvillimeve të sotme të gjuhës” në kuadër të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit. Të pranishëm ishin pedagogë e studiues nga Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut, Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave, institucioneve të...
Read More
Në datën 3 nëntor 2022, Departamenti i gjuhës dhe i letërsisë organizoi workshop-in “Komunikimi publik, media dhe çështje të kulturës së gjuhës” në kuadër të javës së drejtshkrimit. Në këtë takim ishin të pranishëm përfaqësues të mediave rajonale dhe kombëtare, punonjës të administratës, pedagogë e studentë. Përgjegjësja e Departamentit, prof. as. dr. Anyla Saraçi në...
Read More
Në datën 2 nëntor 2022 në mjediset e Bibliotekës “Kongresi i Manastirit” të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua simpoziumi shkencor me temë:  “Ndikimi i rrjeteve dhe mediave sociale në drejtpërdorimin e gjuhës standarde” me organizatorë dhe pjesëmarrës studentë të programeve të studimit që mbulon Departamenti i gjuhës dhe i letërsisë, por jo vetëm....
Read More
Në datën 1 nëntor 2022 Departament i gjuhës dhe i letërsisë çeli javën e veprimtarive në kuadër të 50-vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit me tryezën e rrumbullakët “Gjuha standarde shqipe dhe mësimi i saj në shkollë”. Të ftuar në këtë takim ishin pedagogë të këtij Departamenti, mësues të gjuhës dhe të letërsisë në shkollat e...
Read More
1 2 3 9
en_USEnglish