U NENSHKRUA NJE MEMORANDUM MIREKUPTIMI MIDIS UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI”, KORCE DHE UNIVERSITETIT ARISTOTEL TE SELANIKUT

Ne daten 23 Mars 2014, u nenshkrua nje memorandum mirekuptimi midis Universitetit “Fan S. Noli”, Korce dhe Universitetit  Aristotel te Selanikut.  Ne kete takim morren pjese Rektoret e dy Universiteteve, Zv. Rektorja dhe Dekanet e kater fakulteteve te Universitetit te Korces, Ambasadori Grek ne Tirane, Zv. Ministri Grek i Arsimit dhe Fese, Konsulli Grek ne Korce.   

Rektori i Universitetit “Fan S. Noli”, Z. Gjergji Mero i prezantoi  pjesemarresit me Universitetin e Korces dhe programet e studimit qe ai ofron.

 Rektori i Universitetit Aristotel te Selanikut, Z. Janis Milopulos u shpreh se ky bashkepunim eshte teper i rendesishem per faktin qe studentet e Universitetit Aristotel e kane lende me zgjedhje gjuhen Shqipe, ky bashkepunim nuk do te mbetet ne leter por ne javet ne vazhdim do te zhvillohet nje seminar i perbashket me hapat konkrete per realizimin e kesaj marreveshjeje. Universiteti Aristotel eshte i pari ne Greqi qe ofron kurset e gjuhes Shqipe.

 Zv. Ministri Grek i Arsimit dhe Fese, Z. Uleka u shpreh se kjo marreveshje bashkepunimi nuk eshte vetem midis dy universiteteve por edhe midis dy shteteve dhe kulturave te tyre.

Universiteti i Korces ka edhe te tjera marreveshje bashkepunimi te nenshkruara me universitete Greke duke shkembyer eksperienca dhe duke forcuar marredheniet midis tyre. Ne fund te takimit te pranishmit vizituan edhe muzeun e universitetit.

FOTO GALERIA: http://unkorce.edu.al

Harta e Vendodhjes

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
            alijashari@yahoo.com
            rektorati@yahoo.com

Sekretarja e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230
e-mail: megipashko@yahoo.com
        rektorati@yahoo.com

Zv. Rektore për mësimin
Prof. as. dr.  Majlinda Bello

Tel. : +355 822 42580
e-mail: mbello@unkorce.edu.al
            rektorati@yahoo.com

Zv. Rektore për shkencën dhe projektet
Dr. Erinda Papa

Tel: +355 822 42580
e-mail: erindapapa@yahoo.com

Administrator i Universitetit

Msc. Enslemvera Zake (Furxhi)
Tel: +355 822 43609
e-mail: eni_furxhi@yahoo.com

Te gjitha kontaktet