Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” MORI PJESË NË PANAIRIN E 3-TË MBARËKOMBËTAR TË LIBRIT AKADEMIK DHE SHKENCOR, TIRANË 2024

Universiteti “Fan S. Noli” mori pjesë në Panairin e 3-të mbarëkombëtar të librit akademik dhe shkencor, i cili u zhvillua në Tiranë nga data 23-25 prill, një nismë e përbashkët e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë së Shkencave e Arteve të Kosovës.

Në fjalën e hapjes akad.  Skënder Gjinushi, kryetar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë falënderoi pjesëmarrësit dhe u shpreh se ky panair, i kthyer tashmë në traditë provoi se libri akademik dhe shkencor kërkon qasje të tilla gjithëpërfshirëse, ku akademikët, studiuesit, autorët, botuesit, institucionet kërkimore, Institucionet e Arsimit të Lartë, të jenë së bashku, në shërbim të promovimit të këtyre botimeve dhe lehtësimit të rrugës së librit akademik dhe shkencor drejt lexuesit.

Universiteti “Fan S. Noli” u paraqit në këtë panair me botime shkencore të Konferencave të organizuara nga Universiteti ynë, botime të pedagogëve dhe botimet periodike të Buletinit Shkencor etj.  

Krahas ekspozimit të librit në stenda të dedikuara, përmes promovimeve të arritjeve në nivel akademik; përmes paraqitjes së botimeve më të reja të institucioneve të lidhura drejtpërdrejt me kërkimin shkencor, të kërkuesve; studiuesve, trupave pedagogjikë, botuesve, panairi shërbeu edhe si një hapësirë dhe mundësi diskutimi mbi tema të rëndësishme të dijeve shqiptare, kërkimit shkencor dhe të drejtës së autorit.

Në këtë kuadër, pedagogë të Universitetit “Fan S. Noli” referuan për të pranishmit temat: “Bimët foragjere”; “Trashëgimia natyrore dhe kulturore e Qarkut Korçë, vlerat dhe përdorimi turistik”.

Leave a Reply