Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Bujqesise

Category

Në datën 30 tetor 2023 në kuadër të zbatimit të projektit me teme: “Identifikimi i pengesave që ndikojnë në implementimin e ekonomisë rrethore në fermat blegtorale”, i shpallur fitues nga Agjencia Kombëtare e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit (AKKSHI) u zhvillua në mjediset e Rektoratit të Universitetit “Fan S. Noli” një takim me grupet e interesit,...
Read More
Në datën 21 tetor 2023 ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, znj. Anila Denaj dhe ministri i Mbrojtjes, z. Niko Peleshi ishin në Universitetin “Fan S. Noli” ku zhvilluan një bisedë miqësore me rektorin, prof. dr. Dhimitri Bello, dekanin e Fakultetit të Bujqësise, prof. as. dr. Gjergji Mero e pedagogë të këtij fakulteti. Në fokus...
Read More
Në datën 8 tetor 2023, Fakulteti i Bujqësisë i Universitetit “Fan S. Noli” mori pjesë në Panairin e Vjeshtës të organizuar në fshatin Dvoran nga Bashkia Korçë. Sipas dekanit, prof. as. dr. Gjergji Mero stenda e Fakultetit të Bujqësisë paraqiti ofertën akademike që ofron ky fakultet për vitin akademik 2023-2024. Pedagogët e pranishëm në panair...
Read More
Në datat 21 – 23 nëntor në mjediset e Universiteti “Fan S. Noli” u zhvilluan disa takime mbi idetë, iniciativën dhe zhvillimin e ardhshëm të Zyrës së Transferimit të Teknologjisë në Universitetin tonë, me pjesëmarrjen e veçantë të disa pedagogëve nga Universiteti “Aldo MORO”, Bari; përfaqësues të CIHEAM (Bari), SINAGRI (Bari), si dhe të stafit...
Read More
Në data 1-2 nëntor 2022, Departamenti i agrobiznesit, Fakulteti i Bujqësisë, në kuadër të implementimit të projektit “Enhancement of knowledge transfer in the food sector strengthening the technological transfer offices in Albanian universities“ TTO4FOOD u zhvillua një takim në lidhje me krijimin e biznesit në iniciativat e reja në sektorin e Agroushqimit. Dr. Aldona Minga,...
Read More
Në datën 12 tetor 2022 u prezantua në Universitetin “Fan S. Noli” projekti “Evidentimi, ruajtja, përmirësimi dhe përdorimi i resurseve gjenetike autoktone të bimëve në rajonin e Korçës” i fituar nga Universiteti “Fan S. Noli” me fondet e ndërkombëtarizimit nga Ministria e Arsimit në bashkëpunim me Universitetin për Biznes dhe Teknologji, Prishtinë. Promovimi i tij...
Read More
Në datat 27 dhe 28 shtator 2022 në Fakultetin e Bujqësisë zhvilloi punimet tryeza e rrumbullakët me temë: “Sfidat e Tregut të Punës për Realizimin e Praktikave Profesionale në Sistemin e Agrobiznesit dhe Sigurisë Ushqimore” të organizuar nga Departamenti i Agrobiznesit i Fakultetit të Bujqësisë, i cili është i angazhuar në projektin Dual-Kurrikula.  Pedagogu, dr....
Read More
Në datën 14 qershor 2022 në mjediset e Fakultetit të Bujqësisë u zhvillua një tryezë e rrumbullakët me fokus sigurinë ushqimore, e cila u organizua nga departamenti i Agroushqimit në kuadër të Ditës Ndërkombëtare për Sigurinë Ushqimore. Ky takim bëri bashkë drejtues e pedagogë të Universitetit e Fakultetit, përfaqësues të pushtetit lokal, institucioneve, bizneseve të...
Read More
Në periudhën 15-28 maj 2022 në kuadër të projektit DualAFS, Universiteti i Nueringen-Geislingen priti dy pedagogë të Universitetit “Fan S. Noli” me qëllim trajnimin dhe shkëmbimin e përvojës.  Dr. Dorjan Marku gjatë këtij mobiliteti punoi për hartimin e strukturës së programit në lëndën “Menaxhimi i Zinxhirit Furnizues”, e cila do të integrohet në kurrikulat Bachelor...
Read More
Në datën 26 prill 2022 një tjetër leksion i hapur u mbajt në kuadër të marrëveshjes institucionale të bashkëpunimit nënshkruar së fundmi me Universitetin Bujqësor të Plovdiv-it, Bullgari. Profesore e asociuar Svetla Yancheva, lektore në Universitetin Bujqësor të Plovdivit mbajti për studentët e Fakultetit të Bujqësisë dhe të Fakultetit të Shkencave Natyrore dhe Humane/ Departamenti...
Read More
1 2