Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
News & Updates

Veprimtaritë

“USING PADLET AS A MULTIMODAL APPROACH TO TEACHING LITERATURE” ISHTE TEMA E TRAJNIMIT NË KUADËR TË PROJEKTIT DIGICOMP ME LIGJËRUESE PHD. DANIELA STOICA

Në datën 17 mars 2023, departamenti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti “Fan S. Noli” zhvilloi trajnimin me temë “Using padlet as a multimodal approach to teaching literature” në kuadër të projektit DIGIKOMP të financuar nga Agjencia e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit (AKKSHI).  Ky është trajnimi IV që zhvillohet në kuadër të këtij projekti me pedagogë...

“KUJDESI PALIATIV, SFIDAT DHE ROLI I PROFESIONISTËVE TË SHËNDETIT NË OFRIMIN E KËTIJ SHËRBIMI” ISHTE TEMA E LEKSIONIT TË HAPUR QË U ORGANIZUA NGA DEPARTAMENTI I INFERMIERISË NË BASHKËPUNIM ME QENDRËN E KUJDESIT PALIATIV NË KORÇË, “MARY POTTER”  

Në datën 15 mars 2023 në mjediset e Fakultetit të Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane u zhvillua leksioni i hapur me temë: “Kujdesi paliativ, sfidat dhe roli i profesionistëve të shëndetit në ofrimin e këtij shërbimi”, ku ishin të ftuara ekspertet në Kujdesin Paliativ, znj. Irena Laska dhe znj. Gerla Koleci. Ky leksion i organizuar...

TURIN E TAKIMEVE QË UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” ORGANIZOI NË KUADËR TË KËSHILLIMIT TË KARRIERËS E PËRMBYLLI ME NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME TË QYTETIT TË ORGANIZUAR NË BASHKËPUNIM ME BASHKINË, KORÇË

Për tre ditë me radhë nga data 15-17 mars 2023 të rinjtë e Korçës bashkëbiseduan me stafin e Universitetit në takimet që u zhvilluan në mjediset e Bibliotekës Publike “Thimi Mitko”. Ata treguan interes për çdo program studimi që ofron Universiteti ynë, por me theks tek ato programe të cilat janë më aktuale dhe më...

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI NË KUADËR TË “MUAJIT TË GRUAS” ZHVILLOI NJË VEPRIMTARI NDËRGJEGJËSUESE NË LIDHJE ME PËRMIRËSIMIN E SITUATËS MBI RESPEKTIMIN E LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË GRUAS NË KOMUNITETIN KU JETOJMË DHE PËRMIRËSIMIN E POLITIKAVE SOCIALE PËR BARAZINË GJINORE

Në datën 15 mars 2023, Universiteti “Fan S. Noli” në kuadër të “muajit të gruas” zhvilloi një veprimtari me synim ndërgjegjësimin në lidhje me përmirësimin e situatës mbi respektimin e lirive dhe të drejtave të gruas në komunitetin ku jetojmë dhe përmirësimin e politikave sociale për barazinë gjinore. Takimi u organizua në bashkëpunim organizatën “Unë,...

THIRRJE PËR PROJEKTE 2023 – MBËSHTETJE PËR EKIPET KËRKIMORE NË EVROPËN QENDRORE DHE LINDORE – SER – ECO

FOKUSI:        Agjencia Universitare e Frankofonise ka hapur thirrjen për mbështetje për ekipet kërkimore në Evropën Qendrore dhe Lindoreme qëllim forcimin e kapaciteteve të ekipeve kërkimore në Universitet QËLLIMI:      Për të kontribuar në ndërtimin e Zonës Evropiane të Kërkimit dhe për të inkurajuar krijimin e rrjeteve ndërkombëtare të kërkimit shkencor frëngjishtfolës, AUF mbështet strukturimin dhe...

THIRRJE PER APLIKIME PER GRANTE KERKIMORE

Fondi Ndërkombëtar i Vishegradit në bashkëpunim me Institutin “Universiteti Europian” (European University Institute (EUI), kanë shpallur program granti për kërkime në lidhje me historinë e BE-së. Kërkimet e integruara duhet të kryhen në Arkivat Historike të Bashkimit Evropian.   Programi i grantit është i hapur për studiuesit që janë shtetas të vendeve të Grupit të Vishegradit (Republika...

TAKIMET PËR KËSHILLIMIN E KARRIERËS VIJUAN ME NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME TË BASHKISË, MALIQ

Stafi i Universitetit bisedoi me ta në lidhje me të gjitha mundësitë që Universiteti “Fan S. Noli” u ofron atyre për të bërë zgjedhjet e duhura si profesionistë të ardhshëm. Të rinjtë treguan interes për programe të ndryshme studimi, duke kërkuar më tepër informacion për programet që sot janë edhe më të kërkuara në tregun...

KËSHILLIMI I KARIERRËS ËSHTË FOKUSI I NJË TURI TAKIMESH QË UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” FILLOI ME NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME TË BASHKISË KOLONJË PËR TË VIJUAR ME TË GJITHA BASHKITË E QARKUT, KORÇË

Në datën 8 mars 2023, nxënësit e shkollave të mesme në qytetin e Ersekës morën pjesë në takimin që Universiteti “Fan S. Noli” organizoi në bashkëpunim me Bashkinë, Kolonjë. Ky tur takimesh organizohet në kuadër të këshillimit të karrierës dhe ka për qëllim njohjen e nxënësve me ofertën akademike të Universitetit tonë, orientimin e tyre...

REKTORI I UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI”, PROF. DR. DHIMITRI BELLO PRIT NË TAKIM STUDENTËT FITUES TË VENDIT TË PARË NË DISIPLINËN E MINIFUTBOLLIT TË ELIMINATOREVE TË KAMPIONATEVE KOMBËTARE UNIVERSITARE

“Na keni bërë krenarë” me këto fjalë rektori i Universitetit “Fan S. Noli”, prof. dr. Dhimitri Bello u është drejtuar studentëve fitues në disiplinën e minifutbollit të Eliminatoreve të Kampionateve Kombëtare Universitare. Gjatë një takimi të zhvilluar në mjediset e Rektoratit, studentët të shoqëruar edhe nga pedagogu Pandush Tasellari treguan emocionet e kësaj përvoje të...

FLORIN SERGIU CIOCOI DHE BOGLÁRKA-ZSUZSÁNNA KOSAT JANË DY STUDENTË NGA UNIVERSITETI TEKNIK I KLUZHIT, QENDRA UNIVERSITARE VERI BAIA MARE, RUMANI, TË CILËT KANË ERDHUR ME MOBILITET ERASMUS+  NË DEPARTAMENTIN E GJUHËVE TË HUAJA

Nga data 4 mars -7 korrik 2023, studentët Florin Sergiu Ciocoi dhe Boglárka-Zsuzsánna Kosat kanë erdhur me mobilitet Erasmus+ nga Universiteti Teknik i Kluzhit, Qendra Universitare Veri Baia Mare, Rumani. Ata do të jenë në departamentin e Gjuhëve të Huaja, ku do të ndjekin kurse nga viti II dhe III të programit të studimit “Bachelor”...