Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Qershor 2023

Month

Në Universitetin “Fan S. Noli” në datën 5 qershor 2023 filloi punimet Akademia Verore “Moscopoli, Vendlindja e Modernitetit në Ballkan” e organizuar nga Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me Universitetin “Aristoteli”, Selanik dhe Institutin Goethe. Në ceremoninë e hapjes së kësaj akademie përshëndeti rektori i Universiteit “Fan S. Noli”, prof. dr. Dhimitri Bello, znj....
Read More
Ministria e Arsimit dhe Spotit shpall thirrjen për financimin e projekteve të ndërkomtarizimit të programeve të studimit për IAL-ve publike, për vitin akademik 2023. Thirrja synon: zhvillimin, përmirësimin apo rritjen e infrastrukturës akademike, didaktike dhe kërkimore të IAL-ve për tre ciklet e studimit. përshirjen e projekteve për investime kapitale të cilat kanë si qëllim zhvillimin...
Read More
Në datën 8 qershor 2023 në mjediset e Rektoratit u zhvillua një takim në të cilin u shpërndanë bursa për 8 studentë (2 nga çdo fakultet) të Universitetit “Fan S. Noli”, të cilët janë me rezultate të mira, si dhe në vështirësi ekonomike. Klubi Rotari i Korçës edhe këtë vit është kontribues në projektin “Adoptojmë...
Read More
Në datën 6 qershor 2023, në mjediset e Rektoratit u zhvillua një trajnim mbi aftësitë në drejtim me pjesëmarrjen e trajnerëve të programit të detyrueshëm përgatitor për drejtues të Institucioneve të Arsimit Parauniversitar, Korçë.  Trajnimet u ofruan nga Associate Professor, PhD. BetsAnn Smith, drejtor i programit të Doktoraturës në Lidership në Universitetin Shtetëror të Miçiganit,...
Read More
Në datën 6 qershor 2023, në Fakultetin e Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua një leksion i hapur me teme: “Zonat e Mbrojtura Natyrore në Shqipëri- Rishikimi i kufijve, çështje ekologjike dhe ligjore”. Ky leksion u organizua nga Albanian Ornithological Society (AOS) dhe në të referuan z. Taulant Bino, president i AOS, si dhe z. Kristi...
Read More
Në datën 6 qershor 2023, në mjediset e Rektoratit u zhvilluan trajnime për stafin akademik dhe ndihmësakademik në lidhje me publikimet shkencore. Trajnimet u ofruan nga Associate Professor, PhD. BetsAnn Smith, drejtor i programit të Doktoraturës në Lidership në Universitetin Shtetëror të Miçiganit, gjithashtu eksperte e vlerësimit të artikujve shkencorë në disa nga revistat më...
Read More
Në Universitetin “Fan S. Noli” prej datës 5 qershor 2023 filloi punimet Akademia Verore “Moscopoli, Vendlindja e Modernitetit në Ballkan”e organizuar nga Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me Universitetin “Aristoteli” Selanik dhe Institutin Goethe. Në ceremoninë e hapjes së kësaj akademie përshëndeti rektori i Universitetit “Fan S. Noli”, prof. dr. Dhimitri Bello, znj. Albana...
Read More
Në datat 30 Maj-3 Qershor 2023 studentët e programit Bachelor në “Histori-Gjeografi” zhvilluan udhëtime studimi në Kosovë, në Alpet Shqiptare dhe në Veri-Perëndim të Shqipërisë. Gjatë udhëtimit 5 ditor, të drejtuar nga ph.d. Metin Venxha, dr. Orion Ago, dr. Edlira Menkshi dhe dr. Ermiona Braholli, studentët u njohën me natyrën dhe trashëgiminë historike të Kosovës...
Read More
Në datën 2 qershor 2023 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filoogjisë u zhvillua një veprimtari për promovimin e librit më të ri të autorit Eris Rusi “Dritarja majë çatisë”. Për shkrimtarin dhe përkthyesin, dr. Eris Rusi, njëherësh edhe pedagog i departamentit të Gjuhës dhe Letërsisë, ky libër me 16 tregime vjen si një...
Read More
Universiteti “Fan S. Noli” është bërë pjesë e Cobiss.al, i cili përfaqëson një sistem bibliografik të ndërtuar mbi platformën COBISS (Sistemi dhe Shërbimet e Përbashkëta Bibliografike Online). Në këtë sistem bibliotekat pjesëmarrëse janë të lidhura në rrjet bazuar në katalogimin e përbashkët si njëmodel reference që përfaqëson platformën e sistemeve kombëtare bibliotekare të informacionit dhe/ose...
Read More
1 2 3