Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” ORGANIZOI NJË VEPRIMTARI POETIKE NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË POEZISË, KU TË FTUARA ISHIN AKTORET E MIRËNJOHURA ZAMIRA KITA E EVA ALIKAJ

Në datën 21 mars 2024 në Ditën Ndërkombëtare të Poezisë studentë, pedagogë, si dhe alumni i Universitetit “Fan S. Noli” u bënë pjesë e një veprimtarie poetike të organizuar në këtë kuadër.


Të ftuara ishin aktoret e mirënjohura të teatrit dhe filmit shqiptar, të cilat ndanë me pjesëmarrësit përvojën dhe ngjarje nga veprimtaria e tyre artistike.

Drejtuesja e Teatrit “Andon Z. Çajupi”, Korçë njëkohësisht dhe e Qendrës së Artit dhe Kulturës, Zamira Kita vlerësoi studentët për angazhimin dhe qasjen e tyre ndaj librit, kryesisht në gjininë e poezisë, si dhe shprehu gatishmërinë e saj dhe të institucionit që drejton për të mbështetur të rinjtë e talentuar të qytetit.


Aktorja Eva Alikaj, ndërsa iu përgjigj pyetjeve të studentëve për karrierën e saj, i ftoi pjesëmarrësit edhe në shfaqjen që e ka sjellë atë për herë të parë në një bashkëpunim me Teatrin e Korçës.

Gjatë veprimtarisë, studentëve dhe pedagogëve iu bashkuan edhe aktoret Zamira Kita dhe Eva Alikaj në interpretimin e poezive të zgjedhura për këtë veprimtari.

Leave a Reply