Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

PROMOVIMI I LIBRIT “BIBLIOGRAFI E FONDIT ALBANOLOGJIK TË BIBLIOTEKËS PUBLIKE “THIMI MITKO” DHE ÇELJA E EKSPOZITËS “RAPSODI NGA FONDI I ALBANOLOGJISË” PËRMBYLLËN VEPRIMTARITË NË KUADËR TË PROJEKTIT “HULUMTIMI DHE EVIDENTIMI I FONDIT ALBANOLOGJIK TË BIBLIOTEKËS PUBLIKE “THIMI MIKTO”, KORÇË

Në datën 6 dhjetor në kuadër të projektit “Hulumtimi dhe evidentimi i Fondit Albanologjik të Bibliotekës Publike “Thimi Mikto”, Korçë” u promovua libri: “Bibliografi e Fondit Albanologjik të Bibliotekës Publike “Thimi Mitko”, Korçë.

Autorët e librit në fjalën e tyre vlerësuan rëndësinë e fondit në fushën e studimeve shqiptare, duke e cilësuar këtë fond si pjesë të trashëgimisë sonë kombëtare dhe vlerë për qytetin e Korçës.

Gjithashtu, në këtë veprimtari përmbyllëse të projektit u çel edhe ekspozita “Rapsodi nga Fondi i Albanologjisë”. Pjesë e kësaj ekspozite ishin vepra të ralla të fondit, të cilat janë pjesë e trashëgimisë kulturore të qytetit dhe më gjerë.

Rëndësia e fondit të albanologjisë është parë me përparësi nga studiuesit dhe pedagogët e Universitetit “Fan S. Noli”, të cilët hartuan një bibliografi me zërat e këtij fondi.

Leave a Reply