Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

FAKULTETI I BUJQËSISË DHE UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” SI NJË QENDËR KËRKIMI SHKENCOR QË NDËRLIDH DIJEN ME FUSHËN E BUJQËSISË ISHTE FOKUSI I TAKIMIT QË STAFI I KËTIJ FAKULTETI ZHVILLOI ME MINISTREN E BUJQËSISË DHE ZHVILLIMIT RURAL, ZNJ. ANILA DENAJ DHE MINISTRIN E MBROJTJES, Z. NIKO PELESHI

Në datën 21 tetor 2023 ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, znj. Anila Denaj dhe ministri i Mbrojtjes, z. Niko Peleshi ishin në Universitetin “Fan S. Noli” ku zhvilluan një bisedë miqësore me rektorin, prof. dr. Dhimitri Bello, dekanin e Fakultetit të Bujqësise, prof. as. dr. Gjergji Mero e pedagogë të këtij fakulteti.

Në fokus të takimit mes tyre ishte Universiteti “Fan S. Noli” dhe konkretisht Fakulteti i Bujqësisë si një qendër kërkimi shkencor që ndërlidh dijen me fushën e bujqësisë.

Në takim u dakordësua një rrugë e re bashkëpunimi me QTTB Korçë në lidhje me laboratorët dhe zgjerimin e mëtejshëm të kërkimit shkencor.

Gjithashtu theksi u vu edhe në nxitjen e të rinjve drejt arsimimit në këtë fushë, ku sot në degët e bujqësisë të Universitetit të Korçës kemi të regjistruar 150 studentë më shumë se vitet e tjera.

Leave a Reply