DITA BOTËRORE E SIGURISË USHQIMORE-TRYEZË DISKUTIMI ME STAFIN AKADEMIK, PËRFAQËSUES TË PUSHTETIT VENDOR, TË BIZNESIT DHE AKTORË TË TJERË PËR TË DISKUTUAR PËR RËNDËSINË E USHQIMIT TË SIGURT

Në datën 10 qershor 2025 në kuadër të Ditës Botërore të Sigurisë Ushqimore u zhvillua një tryezë e rrumbullakët me temë sigurinë ushqimore, ku të ftuar ishin drejtues të autoriteteve vendore dhe institucioneve, përfaqësues të bizneseve ushqimore pedagogë, studentë dhe aktorë të tjerë të interesuar, për të ndarë njohuri, përvoja dhe mesazhe të rëndësishme mbi këtë temë.
Takimin e organizuar nga departamenti i Agroushqimit e përshëndeti fillimisht dekani i FB, prof. as. dr. Besnik Skënderasi, i cili theksoi rëndësinë e garantimit të ushqimit të sigurt për shëndetin e komunitetit dhe rolin e bashkëpunimit ndërinstitucional në këtë drejtim.
Në fjalën e tij rektori i UNIKO, prof. dr. Lorenc Ekonomi përgëzoi organizatorët e kësaj tryeze diskutimi dhe ndër të tjera nënvizoi: “Universiteti ynë në vizionin e tij për transformimin në një qendër ekselence dhe ndikim në shoqëri e ka përcaktuar bujqësinë si një nga fushat prioritare. Përmes dokumenteve strategjike të zhvillimit institucional dhe veçanërisht nëpërmjet veprimtarisë së FB, mbështetja për kërkimin shkencor në bujqësi dhe në sigurinë ushqimore shihet si një kontribut i drejtpërdrejtë në zhvillimin rajonal dhe në rritjen e cilësisë së jetës”.
Të pranishmit i përshëndeti edhe përgjegjësja e departamentit të Agroushqimit, dr. Sulltana Ajçe, si dhe kryetari i Këshillit të Qarkut Korçë, z. Erion Nexhipi, të cilët gjithashtu u ndalën në temën bosht të kësaj tryeze që lidhet me ushqimin e sigurt, duke e parë këtë si një përgjegjësi të përbashkët. Në këtë frymë, të gjithë pjesëmarrësit ndanë kontributet e tyre mbi praktikat më të mira, sfidat aktuale dhe rëndësinë që ka ushqimi i sigurt për shëndetin publik dhe zhvillimin e qëndrueshëm.
Pedagogët e FB, dr. Nikolin Karapançi dhe msc. Kristi Morava referun për auditorin temat “Cilësia dhe Siguria Ushqimore” dhe “Sëmundjet Ushqimore”, ndërsa falënderime u përcollën për të gjithë pjesëmarrësit e kësaj tryeze.
Takimi shërbeu si një platformë reflektimi dhe bashkëpunimi për të forcuar angazhimin e përbashkët në garantimin e një ushqimi të sigurt për të gjithë.
Previous Post
BASHKËPUNIMI NDËRKOMBËTAR- REKTORI PRET GRUPIN E STUDENTËVE FITUES TË ÇMIMIT III NË FINALEN E PROJEKTIT PILLAR
Next Post
NJOFTIM PËR DY VENDE TË LIRA PUNE NË AGJENCINË RAJONALE TË EKSTENSIONIT BUJQËSOR KORÇË

Accesibility Adjustments

Choose the right accessibility profile for you
OFF ON
Highlight Links Highlights all the links on the site!
OFF ON
Pause Animations Animations will be paused on the site!
OFF ON
Dyslexia Font Dyslexia Font will be applied on the site!
OFF ON
Hide Images All images will be hidden on the site!
Choose the right accessibility profile for you
Adjust Font Sizing
Default
High Saturation
High Contrast
Light Contrast
Dark Contrast
Adjust Letter Spacing
Default
Adjust Line Height
Default
Speak Mode
Align Center
Align Left
Align Right