Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

VEPRIMTARITË NË KUADËR TË PROJEKTIT “ANALIZA E RISKUT EKONOMIK PËR BIZNESET E VOGLA, QARKU KORÇË DHE ROLI I DIGJITALIZIMIT NË FUQIZIMIN E TYRE EKONOMIK GJATË DHE PAS PERIUDHËS SË PANDEMISË COVID-19” U PËRMBYLLËN ME NJË SIMPOZIUM SHKENCOR NË TË CILIN U PARAQITËN MANUALI I DIGJITALIZIMIT PËR BIZNESET E VOGLA DHE RAPORTI I PROJEKTIT

Në datën 10 janar 2024 në kuadër të projektit: “Analiza e riskut ekonomik për bizneset e vogla, qarku Korçë dhe roli i digjitalizimit në fuqizimin e tyre ekonomik gjatë dhe pas periudhës së pandemisë Covid-19” u zhvillua një simpozium shkencor në të cilin u paraqitën botimet: “Manuali i digjitalizimit për bizneset e vogla” dhe “Raporti i projektit”.

Në këtë simpozium, i cili përmbylli edhe veprimtaritë e këtij projekti ishin të pranishëm drejtues të Universitetit e pedagogë të Fakultetit të Ekonomisë dhe studentë.

Gjatë takimit u vu në dukje se ky projekt kërkimor i finacuar nga të ardhurat e Universitetit dhe Buxhetit të Shtetit, realizoi një studim shkencor, ku u përfshinë rreth 100 biznese të vegjël të qarkut të Korçës.

Pas plotësimit të një pyetësori nga këto biznese dolën në pah edhe disa nga problemet kryesore me të cilat ato u përballën gjatë periudhës së pandemisë së Covid-19, gjë e cila nuk kaloi pa pasoja.  

Projekti synon rritje të bashkëpunimit midis Universitetit “Fan S. Noli”, Shoqatës së Biznesit të Vogël dhe të Mesëm të Shqipërisë dhe HUB Korca Innovation and Technology.

Leave a Reply