Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

STUDENTËT E UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” BËHEN PJESË E SHKOLLËS DIMËRORE TË ASECU YOUTH TË ZHVILLUAR NË POLONI

Në datat 21-26 mars 2024 në Kielce, Poloni u zhvillua Shkolla II Dimërore e ASECU Youth. Universiteti “Fan S. Noli” u përfqësua në këtë veprimtari nga studentë dhe pedagogë të Fakultetit të Ekonomisë.

50 studentë dhe studiues nga 10 vende të ndyshme u bënë pjesë e diskutimeve rreth temës bosht të veprimtarisë për zhvillimin e qëndrueshëm, zhvillimet gjeo-politike dhe gjeo-ekonomike në zonën e Detit Balltik, Detit të Zi dhe Detit Mesdhe.

Grupi pjesëmarës i Universitetit “Fan S. Noli” përbëhej nga studentet Gabriela Foto, Denada Ramo, Klea Selami dhe Klerisa Lako të shoqërura nga pedagogia dr. Aida Mosko. 

Gjatë qëndrimit të tyre në Poloni, studentët ndoqën kurse në lidhje me temën e shkollës dimëore, ndërsa punuan si anëtarë të grupeve që eksploruan tema të qëndrueshmërisë në lidhje me mjedisin, shoqërinë, ekonominë si edhe paqen e drejtësinë.

Kjo shkollë dimërore e ASECU Youth u organizua nga ASECU në bashkëpunim me Universitetin “Jan Kochanowsky” Kielce dhe Akademinë Nikolas.

Grupi i Universitetit “Fan S. Noli” falënderon organizatorët e kësaj veprimtarie, ndërkohë është duke punuar për të qenë pjesë e Shkollës Verore Rinore ASECU, e cila do të zhvillohet në Vlorë gjatë periudhës 1-7 shtator 2024.

Leave a Reply