Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

NJOFTIM PËR ORGANIZIMIN DHE ZHVILLIMIN E PROVIMEVE KOMBËTARE TË MATURËS SHTETËRORE

Në bazë të udhëzimit nr. 3, datë 8.2.2021, Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë udhëzon se:

 1. Lëndët e provimeve të Maturës Shtetërore 2021, për arsimin e mesëm të lartë, të jenë:
 1. Provime të detyruara: Gjuhë Shqipe dhe Letërsi dhe Gjuhë e huaj.
 2. Një provim me zgjedhje.
   
 3. Lista e lëndëve të provimit me zgjedhje të jetë:
 4. Kimi
 5. Fizikë
 6. Biologji
 7. Histori
 8. Gjeografi
 9. Qytetari dhe Psikologji
 10. Filozofi dhe Sociologji
 11. Ekonomi
 12. Histori Arti
 13. Histori Muzikë
 14. Histori Baleti.
   
 15. Datat për provimet e Maturës Shtetëore 2021, të jenë:
 16. Gjuhë e huaj – 3 qershor 2021
 17. Gjuhë shqipe dhe letërsi – 7 qershor 2021
 18. Matematikë – 11 qershor 2021
 19. Provimi me zgjedhje – 15 qershor 2021

Për më shumë informacione mbi udhëzimin ju lutem klikoni linkun më poshtë:

https://arsimi.gov.al/wp-content/uploads/2018/01/UDHEZIM-NR-3-DT-8-2-2021.pdf

 

Leave a Reply