FAKULTETI I BUJQËSISË I UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI”, NË KUADËR TË PROJEKTIT TTO4FOOD ZHVILLOI DISA VEPRIMTARI, KU TË FTUAR ISHIN EDHE PËRFAQËSUES NGA INSTITUCIONET E ARSIMIT TË LARTË DHE BIZNESEVE TË RAJONIT TË PUGLIAS

Në datat 21 – 23 nëntor në mjediset e Universiteti “Fan S. Noli” u zhvilluan disa takime mbi idetë, iniciativën dhe zhvillimin e ardhshëm të Zyrës së Transferimit të Teknologjisë në Universitetin tonë, me pjesëmarrjen e veçantë të disa pedagogëve nga Universiteti “Aldo MORO”, Bari; përfaqësues të CIHEAM (Bari), SINAGRI (Bari), si dhe të stafit akademik të Fakultetit të Bujqësisë të Universitetit “Fan S. Noli”, si pjesë e partneritetit në zbatimin e projektit TTO4FOOD.

Gjatë takimeve koordinatorja e projektit, dr. Aldona Minga prezantoi mundësitë që kanë studentët dhe stafi akademik për të nxitur ide në lidhje me sipërmarrjet. Në takimin e parë studentët e Fakultetit të Bujqësisë prezantuan idetë e tyre në lidhje me “Business Innovation”. Një takim tjetër në këtë kuadër u zhvillua edhe me studentë të Fakultetit të Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane, ku u bë e njohur thirrja për aplikime në “Digital innovation”, “Blue Economi” dhe “Green Economi”.

Në takimin e fundit u krijua mundësia që të ishin prezent dhe nje grup i biznesve të cilët operojnë në fushën e teknologjisë në rajonin e Puglias dhe jo vetem, si: Presidenti i distriktit të IT-së në këtë rajon, z. Salvatore Latronico, përfaqësues të firmave: PIRELLI, OPENWORK, EULOGIC, EXPRIVA dhe PARSEC. Të panishmit sollën në këtë takim strategjitë e tyre mbi mundësitë e bashkëpunimit ndërmjet Universitetit dhe kompanive shqiptare.

Pjesë e takimeve ishte edhe vizita në mjediset e Rektoratit, ku përfaqësuesit e institucioneve të arsimit të lartë dhe bizneseve nga rajoni i Puglias u pritën në takim nga zëvendësrektori për Kërkimin dhe Marrëdhëniet me Jashtë, dr. Benita Stavre. I pranishëm ishte edhe i deleguari i rektorit të Univeristetit “Aldo MORO”, Bari, prof. Danilo Caivano. Në qendër të bisedës mes tyre ishin krijimi i mundësive të bashkëpunimit në shkëmbime të stafit e studentëve, intershipe, si dhe takime e seminare të përbashkëta. Gjithashtu të dy palët u shprehën të gatshëm që ky bashkëpunim të vijojë me nënshkrimin e marrëveshjes zyrtare për bashkëpunim ndërinstitucional.  Aktualisht Universiteti i Barit ka nisur bashkëpunimin prej 2 vitesh me Universitetin “Fan S. Noli” dhe konkretisht me Fakutetin e Bujqësisë në projektij TTO4FOOD

Previous Post
“LATEST TRENDS ON TEACHING ENGLISH AS A FOREIGN LANGUAGE”- WORKSHOP I ORGANIZUAR NGA DEPARTAMENTI I GJUHËVE TË HUAJA NË KUADËR EDHE TË VEPRIMTARIVE PROMOVUESE PËR KËTË VIT AKADEMIK
Next Post
STUDENTËT E UNIVERSITETIT “FAN S. NOLI” ZHVILLUAN NJË BASHKËBISEDIM TË HAPUR ME NJË PREJ SIPËRMARRËSVE MË TË SUKSESSHËM NË SHQIPËRI DHE JO VETËM, Z. SAMIR MANE, PRESIDENT I GRUPIT BALFIN, I ORGANIZUAR NGA FAKULTETI I EKONOMISË

Accesibility Adjustments

Choose the right accessibility profile for you
OFF ON
Highlight Links Highlights all the links on the site!
OFF ON
Pause Animations Animations will be paused on the site!
OFF ON
Dyslexia Font Dyslexia Font will be applied on the site!
OFF ON
Hide Images All images will be hidden on the site!
Choose the right accessibility profile for you
Adjust Font Sizing
Default
High Saturation
High Contrast
Light Contrast
Dark Contrast
Adjust Letter Spacing
Default
Adjust Line Height
Default
Speak Mode
Align Center
Align Left
Align Right