Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

“RISQET DHE SFIDAT EKONOMIKE TË BIZNESEVE TË VOGLA, SI DHE NEVOJA E TYRE PËR PËRFSHIRJEN NË PLATFORMA DIXHITALE DHE INOVATORE”- LEKSION I HAPUR ME STUDENTË TË FAKULTETIT TË EKONOMISË

Në datën 25 tetor 2023, në kuadër të projektit: “Analiza e riskut ekonomik për bizneset e vogla në qarkun e Korçës dhe roli i dixhitalizimit në fuqizimin e tyre gjatë dhe pas periudhës së pandemisë COVID-19” u zhvillua leksioni i hapur me teme: “Risqet dhe sfidat ekonomike të bizneseve të vogla, si dhe nevoja e tyre për përfshirjen në platforma dixhitale dhe inovatore”. Ky leksion u drejtua nga dy ekspertet e ekonomisë, znj. Migena Kazani pedagoge në Fakultetin e Ekonomisë, Universiteti i Tiranës dhe znj. Migena Buzra, drejtuese e Akademisë Cyber Security (CEO) dhe drejtoreshë operacionale, sistemi integrator.

Në këtë leksion u diskutuan risqet e bizneseve të vogla, disa rekomandime për mënyrat se si mund t`i menaxhojmë dhe kapërcejmë këto sfida. Gjithashtu, në bazë të statistikave u pa situata aktuale e bizneseve të vogla.

Në kuadër të inovacionit dhe dixhitalizimit, pjesëmarrësit u informuan për programin Fintech në bizneset e vogla: navigimi në epokën e inovacionit financiar.

Diskutimi vijoi me pyetje nga të pranishmit.

Projekti financohet nga të ardhurat e Universitetit dhe Buxheti i Shtetit.

Leave a Reply