Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com

DEPARTAMENTI I MENAXHIMIT I FAKULTETIT TË EKONOMISË DHE DEPARTAMENTI I INFORMATIKËS I FAKULTETIT TË SHKENCAVE NATYRORE DHE SHKENCAVE HUMANE SJELLIN FORUMIN II STUDENTOR ME TEMË: “TRANSFORMIMI DIGJITAL NË KOHËN E SFIDAVE”

Në datën 17 maj 2022 në Universitetin “Fan S. Noli” zhvilloi punimet Forumi II Studentor me temë: “Transformimi digjital në kohën e sfidave” organizuar nga departamenti i Menaxhimit i Fakultetit të Ekonomisë dhe departamenti i Informatikës i Fakultetit të Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane në bashkëpunim me Kolegjin Universitar Beder dhe Albanian University.

Punimet e këtij forumi i hapi dr. Marinela Teneqexhi, pedagoge në departamentim e Menaxhimit, ndërsa përshëndeti studentët dhe orhanizatorët edhe dekania e FE, prof. as. dr. Ledina Alolli. Gjithashtu përgëzime për këtë organizim përcollën edhe prof. as. dr. Tidita Abdurrahmani, dekane e Fakultetit të Teknologjisë dhe Biznesit, Kolegji Universitar Beder dhe prof. as. dr. Genta Rexha, përgjegjëse e departamentit të Inxhinerive, Albanian University.

Tematikat e Forumit ishin zgjedhur nga studentët referues edhe në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Telekomuikacionit dhe Shoqërisë së Informacionit.

Referime nga studentët e Kolegjit Universitar Beder; Jonida HysA-“Sulmet në HTTPS”; Xhensil Ferhati-“Rreziqet që i kanosen fëmijëve shqiptarë nga lundrimi në internet”; Ervin Bega-“Bankingu elektronik”.

Referime nga studentët e Albanian University: Redi Gjona -“Dora robotike- projektimi mekanik dhe kontrolli nëpërmjet mikrokontrollorit Arduino”; Haksoneld Alliaj- “Si të përdorim Datasheet-et komerciale gjatë riparimeve/projektimeve elektronike/elektrike”.

Referime nga studentët e Universitetit “Fan S. Noli”: Xhenilda Xhuti & Josina Salillari – “Aplikimet e Inteligjencës artificiale”; Kristo Mano –“Përdorimi i sistemit operativ Linux dhe programeve open source në sistemin arsimor parauniversitar”; Gisela Avdi- “Mjete simulimi në rritjen e sigurisë dhe teknikat në evidentimin e sulmeve kibernetike”; Joana Katundi- “Transformimi digjital në industrinë e turizmit”;

Krenar Myrteza- “The metaverse: Here today, more tomorrow”; Eola Cuko- “Shërbimet publike dhe inovacioni”; Enkel Licenji- “Transformimi digjital dhe sfidat në implementimin e tij”;

Katerina Rota-“Teknologjia e informacionit në suksesin e biznesit”; Elvis Mustafa- “Teknologjia Blockchain, kriptomonedha Bitcoin dhe qarkullimi i saj”.

Leave a Reply