Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Maj 2021

Month

Tirana INC është një iniciativë e universiteteve shqiptare, e krijuar në kuadër të programit të BE për Inovacion, zbatuar nga GIZ dhe Preneurz, Amsterdam dhe mbështetur nga Qyteti i Tiranës. Misioni i saj është që brenda tre vjetësh, Tirana INC. të jetë destinacioni numër një për studentët sipërmarrës dhe ambiciozë për të filluar themelimin e...
Read More
Në datën 31 maj 2021 në mjediset e Bibliotekës Shkencore u organizua një takim me rastin e dhurimit të një fondi prej 43 titujsh nga Akademia e Studimeve Albanologjike (ASA). Rektori i ASA, akademik Marenglen Verli tha se ky fond dhurohet në kuadër të marrëveshjes që UNIKO ka me institucionin që ai drejton. Këta tituj...
Read More
Në datën 30 maj 2021, studentët e Departamentit “Marketing-Turizëm” dhe “Agroushqim” udhëtuan drejt Tiranës për tu njohur me atraksionet kulturore dhe natyrore, si dhe me praktikat më të mira të zhvillimit të produktit turistik. Një pjesë shumë e veçantë e kësaj nisme ishte dhe kthimi i vizitës në Institutin Kanadez të Teknologjisë, ku studentët dhe...
Read More
Në datën 28 maj 2021, Departamenti i Shkencave Sociale i FSHNH dhe Qendra për Bashkëpunim Ballkanik (LOJA) me vendodhje në Maqedoninë e Veriut, organizuan një veprimtari të përbashkët me temë “Edukimi multikulturor”, ku morën pjesë studentë dhe pedagogë të departamentit, si dhe studentë të programeve të mësuesisë nga 5 universitetet kryesore të Maqedonisë së Veriut,...
Read More
Në kuadër të Programit Marie Skłodowska-Curie, Postdoctoral Fellowships (PF) 2021, lutem gjeni bashkëlidhur ftesën për aplikime nga Universiteti i Jaen (Spanjë). Informacionin mbi financimin e Postdoctoral Fellowships (PF) e gjeni tek linku: https://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/actions/individual-fellowships_en Në këtë drejtim Topic European Fellowships, ka kohëzgjatje 12-24 muaj, ku ofrohet financim nga Komisioni Europian, 5 080 Euro në muaj (Living allowance)...
Read More
Ju ftojmë të merrni pjesë në Konferencën e 9-të Ndërkombëtare në Kërkimet Sociale dhe Shkencat e Sjelljes, e cila do të organizohet në datat 25-27 qershor 2021 në Antalya, Turkey.   Konferenca synon të bëjë bashkë studiuesit, kërkuesit shkencorë, si dhe studentët e diplomuar për të ndarë mendimet dhe përvojat e tyre në një mjedis shkencor. Ju mund të aplikoni...
Read More
Në datën 21 maj 2021, në mjediset e Amfiteatrit të Fakultetit të Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane, Departamenti i Biologji-Kimisë, zhvilloi veprimtarinë e dytë me karakter shkencor dhe ndërgjegjësues të titulluar:  “Përqafo Natyrën”. Kjo veprimtari,  e cila u organizua në kuadrër të Ditës Ndërkombëtare të Diversitetit Biologjik, kishte një pjesëmarrje të gjerë me drejtues të...
Read More
Në datën 24 maj 2021, rektori i Universitetit “Fan S. Noli” prof. dr. Dhimitri Bello priti në takim zëvendësamabasadorin italian në Tiranë, z. Alberto Pitrangeli, drejtoren e Save the Children në Shqipëri, znj. Anila Meço dhe përfaqësuesit e Agjencisë Italiane për Zhvillim, z. Ernesto Spinelli dhe z. Endri Xhaferaj. Në këtë takim, ku morën pjesë...
Read More
1 2