Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
30 Mars, 2022

Day

Në datat 13-17 shtator 2021, në Universitetin “Fan S. Noli” u zhvillua një workshop me fokus kompetencat në mësimdhënie, në kuadër të projektit “Strengthening Teaching Competences in Higher Education in Natural and Mathematical Sciences” TeComp (Forcimi i Kompetencave të mësimdhënies në Shkencat Natyrore dhe Matematikore në Arsimin e Lartë”). Grupi i pedagogëve pjesëmarrës nga universitete...
Read More
Në datën 25 tetor 2021, rektori i UNIKO, prof. dr. Dhimitri Bello e drejtues të tjerë të Universitetit dhe të Fakultetit të Edukimit e Filologjisë pritën në takim ekipin e volejbollit të vajzave, i cili u shpall fitues i Kampionatit Kombëtar të Sporteve Universitare 2020-2021 në disiplinën e volejbollit për femra. Rektori i përgëzoi studentet...
Read More
Në datën 30 mars 2022 u zhvillua seminari i dytë hibrid (për këtë vit) për trajnimin e arsimtarëve të shkollave dygjuhëshe shqiptaro-greke në Shqipëri me temë “Mësimdhënie – shembuj të lëndëve teorike dhe ekzakte në një ambient ndërkulturor”. Në emër të rektorit të Universitetit “Fan S. Noli”, prof. dr. Dhimitri Bello përshëndeti zëvendësrektori për mësimin,...
Read More
Në datat 11-12 shtator 2021, në Fakultetin e Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane të Universitetit “Fan S. Noli” u zhvillua Konferenca II Ndërkombëtare “Kërkimi shkencor, aplikimi dhe metodat në edukim”. Në seancën plenare, e cila u drejtua nga zëvendësdekani, phd. Jordan Jorgji dhe pedagogia dr. Lorena Margo, përshëndeti rektori i UNIKO, prof. dr. Dhimitri Bello....
Read More
Në datën 13 tetor 2020, stafi i Rektoratit të UNIKO iu bashkua nismës “Kovat blu” të ndërmarrë nga Dorcas aid Albania në ndihmë të të moshuarve të vetmuar në Korçë. Sipas menaxheres së kësaj nisme, znj. Viola Bogdani ajo është ndërmarrë nga një grup të rinjsh dhe është quajtur “Kovat blu” me qëllim për t’i...
Read More
Në datën 23 nëntor 2021, në mjediset e Fakultetit të Bujqësisë u zhvillua një tryezë e rrumbullakët me temë “Implementimi i programit mësimor DUAL (mësim & praktikë profesionale) në “Menaxhim Agrobiznesi”, i cili aplikohet për herë të parë sipas modelit evropian. Në fjalën e hapjes dekani i FB, prof. as. dr. Gjergji Mero theksoi se...
Read More
Në datën 14 tetor 2021, në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u zhvillua një takim me stafin e departamentit të Gjuhëve të Huaja, qëllimi i të cilit ishte prezantimi i draft-strukturave të VCL-së në këtë Departament me qëllim mbledhjen e sugjerimeve në lidhje me përmirësime të mundshme në syllabuset e tyre. Zëvendësrektorja për...
Read More
Në datat 27-29 shtator 2020, UNIKO zhvilloi tryezën e rrumbullakët me temë: “Gjendja e ndërkombëtarizimit dhe menaxhimit të projekteve në Shqipëri dhe Kosovë” në kuadër të projektit QUADIC (Rritja e cilësisë dhe bashkëpunimi ndërkombëtar në menaxhimin e projekteve). Në këtë tryezë, ku morën pjesë autoritete drejtuese të 14 universiteteve pjesëmarrëse nga Shqipëria dhe Kosova, fjalën...
Read More