Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Brikela Qelemeni

By

Në datën 2 tetor 2023 në Universitetin “Fan S. Noli” u zhvillua ceremonia tradicionale e fillimit të vitit të ri akademik 2023-2024. Ceremonia nisi me nderimin e Himnit tonë Kombëtar. Në përshëndetjen e tij për fillimin e vitit të ri akademik, rektori, prof. dr. Dhimitri Bello iu drejtua të gjithë të pranishmëve: “Është nder dhe...
Read More
Në datën 29 shtator 2023, përfaqësues të Ambasadës Amerikane në Tiranë ishin në Universitetin “Fan S. Noli”, ku fillimisht u pritën në takim nga rektori, prof. dr. Dhimitri Bello dhe prof. as. dr. Benita Stavre, zëvendësrektor për shkencën dhe projektet. Gjatë këtij takimi u bë prezantimi me znj. Marissa Foti, e cila do të punojë...
Read More
Në datën 29 shtator 2023 u mbajt sesioni shkencor me temë: “Albanologjia, Trashëgimia Kulturore dhe Kërkimi Shkencor” në kuadër të projektit: “Hulumtimi dhe evidentimi i Fondit Albanologjik të Bibliotekës Publike “Thimi Mitko”, një ndër projektet e fituara nga Universiteti “Fan S. Noli”. Në këtë sesion u mbajtën referime, të cilat zbuluan vlerën e paçmuar të...
Read More
Në datën 27 shtator 2023, Administrata Rajonale e Zonave të Mbrojtura, Korçë dhe Universiteti “Fan S. Noli”, në kuadër të Ditës Botërore të Turizmit organizuan një veprimtari promovuese për Zonat e Mbrojtura dhe shtimin e guidave turistike në këto zona. Pjesëmarrës në takim ishin: stafi akademik i departamentit “Marketing-Turizëm”, FE përfaqësues të fushës së turizmit...
Read More
Në datën 26 shtator 2023, në mjedsiet e Universitetit ‘Fan S. Noli” u zhvillua nj ëtakim me fokus projektin: “Aksesueshmëria dhe hulumtimi i arkivave qëndrorë dhe bashkiakë nëpërmjet kërkimit historik dhe vlerësimit turistik”- Krahasimi i rasteve mes Italisë dhe Shqipërisë, ku morën pjesë përfaqësues të institucioneve pjesëmarrëse: CNR (National Research Council) dhe ISEM (Institute of...
Read More
Në datat 25 dhe 26 shtator 2023, një grup pedagogësh të universitetit “Fan S. Noli” zhvilluan një udhëtim pune në qytetin e Selanikut, Greqi me ftesë dhe mbështetje të Konsullatës së Përgjithshme të Greqisë në Korçë.  Pedagogët u pritën fillimisht në një takim nga zëvendësrektori i Universitetit MACEDONIA të Selanikut, prof. dr. Alexandros Chatzigeorgiou, me të...
Read More
Në datën 22 shtator 2023, grupi i doktorantëve nga Universiteti i Veliko Tarnovo-s, Bullgari vizitoi edhe Fakultetin e Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane, ku biseduan me stafin akademik të këtij fakulteti dhe panë nga afër mjediset e tij.\ Prof. Nikolay Kanev diskutoi me doktorantët në lidhje me kërkesat administrative të studentëve për doktoratura në Universitetin...
Read More
Në datën 21 shtator 2023, drejtues e pedagogë të Universitetit “St. Cyril and St. Methodius” të Veliko Tarnovo-s, Bullgari zhvilluan një vizitë zyrtare në Universitetin “Fan S. Noli”, në kuadër të bashkëpunimit ndërinstitucional duke iu bashkuar grupit të doktorantëve, të cilët mbërritën dje në Univesitetin tonë.   Ata u pritën në një takim të veçantë...
Read More
Në datën 20 shator 2023, në Ditën Ndërkombëtare të Sportit Universitar Federata Shqiptare e Sportit Universitar dhe Universiteti “Fan S. Noli” organizuan një takim dhe disa veprimtari me studentët e Universitetit tonë. Në takimin ku ishin të pranishëm pedagogë të programit të studimit “Edukim Fizik dhe Sporte” morën pjesë edhe pëfaqësueset e FSHSU, Prof. Alma...
Read More
Në datën 19 shtator 2023, në kuadër të bashkëpunimit ndërinstitucional rreth 30 doktorantë nga Universiteti St. Cyril and St. Methodius i Veliko Tarnovo-s, Bullgari erdhën në Universitetin “Fan S. Noli”. Në takimin e zhvilluar në mjediset e Rektoratit, grupi i doktorantëve bullgarë u prit nga rektori, prof. dr. Dhimitri Bello, zëvendësrektori për shkencën dhe projektet,...
Read More
1 2 3 52