Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Fakulteti i Edukimit dhe Filologjise

Category

Në datën 27 qershor 2022 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u organizua një veprimtari në kuadër të projektit VALEUX, në të cilën u vlerësua kontributi i studentëve pjesëmarrës në kurset e të mësuarit virtual gjatë periudhës janarit-qershor 2022 të zhvilluar në Universitetin “Fan S. Noli”, në kuadër të projektit Erasmus+, VALEU-X. Zëvendësrektori...
Read More
Në datën 10 qershor 2022 u zhvillua Konferenca I Ndërkombëtare “Linguistic Perspectives in the Light of Social Developments – E-Learning Approaches to Linguistic Acquisition” e organizuar nga Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me Universitetin e Tiranës; Universitetin “Ismail Qemali”, Vlorë; Faculty of Philology of North University Center, Baia Mare, Technical University of Cluj, Romania;...
Read More
Në datën 9 qershor 2022, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë organizoi Konferencën III studentore me punime të studentëve të tij. Në fjalën e hapjes zëvendësdekani, dr. Orjon Ago nënvizoi se praktikat e mira të dy konferencave të kaluara bënë që ajo të kthehet tashmë në një traditë të këtij fakulteti. Më pas, dekania, prof. as....
Read More
Në datën 8 qershor 2022 në mjediset e Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë u prezantua romani “Shtegu për tek ti” nga Cathryn Bibee dhe i shqipëruar nga pedagogu, dr. Eris Rusi. Në këtë prezantim ishin të pranishëm pedagogë e studentë të këtij Fakulteti, poetë e shkrimtarë të klubit të shkrimtarëve “Bota e re”, Korçw, të...
Read More
Në datën 7 qershor 2022, Dhionis Guri, student i doktoraturës në Universitetin Aristoteli, Selanik, i cili po zhvillon mobilitet në Universitetin “Fan S. Noli” organizoi një seminar me studentët në lidhje me përdorimin e Voyant Tools, analizën e teksteve shkencore ose letrare. Seminari u zhvillua në mjediset e Bibliotekës “Kongresi i Manastirit”, FEF me pjesëmarrjen...
Read More
Në datën 3 qershor 2022, departamenti i “Gjuhës dhe i Letërsisë” organizoi tryezën e rrumbullakët me temë “Mësuesi i gjuhës dhe i letërsisë në tregun e punës” me mësues të arsimit parauniversitar në qarkun e Korçës. Takimin e përshëndeti fillimisht dekania e FEF, prof. as. dr. Jonela Spaho, e cila ndër të tjera tha se...
Read More
Në datën 1 qershor 2022, studentët e programeve të studimit: “Mësuesi në Arsimin Fillor”, “Mësuesi në Arsimin Parashkollor” dhe “Edukim Fizik dhe Sporte” të departamentit të Edukimit me rastin e 1 Qershorit zhvilluan lojëra argëtuese dhe edukative më fëmijët e kopshteve dhe shkollave të qytetit të Korçës në mjediset e parkut “Rinia”. Kjo veprimtari ishte...
Read More
Në datën 27 maj 2022, Universitet “Fan S. Noli” dhe Kolegji Universitar për Biznes dhe Teknologji, (UBT) Prishtinë organizuan debatin studentor me pjesëmarrjen e studentëve të programeve “Bachelor” të Gjuhëve të Huaja të dy universiteteve me temë: “Impakti i gjuhëve të huaja në zhvillimet sociale dhe ekonomike” Gjatë takimit të mirëseardhjes në mjediset e Rektoratit...
Read More
Studentët e programit të studimit “Bachelor” në “Histori-Gjeografi” zhvilluan një ekspeditë mësimore në jug të Shqipërisë. Gjatë këtij udhetimi studimi studentët u njohën me njësi fiziko-gjeografike, me objekte të trashëgimisë natyrore dhe kulturore dhe me qendrat kryesore urbane në këtë zonë. Udhëtimet  e stiudimit sipas tyre janë një mundësi shumë e mirë për të parë...
Read More
Në datën 25 maj 2022, departamenti i “Gjuhës dhe i Letërsisë”, Fakulteti i Edukimit dhe Filologjisë organizoi leksionin e hapur: “Rivlerësim i disa strukturave sintaksore të shqipes, të paraqitura në botimin e Akademisë së Shkencave të Shqipërisë “Gramatika e gjuhës shqipe II” nga prof. as. dr. Elona Çeçe. Të pranishëm në këtë leksion ishin pedagogë...
Read More
1 2 3 4
sqAlbanian