AMBASADORJA E GREQISË NË SHQIPËRI, ZNJ. SOPHIA PHILIPPIDOU VIZITOI UNIKO

Në datën 26 qershor 2020, Ambasadorja e Greqisë në Shqipëri, znj. Sophia Philippidou shoqëruar nga përfaqësues të kësaj ambasade, si dhe nga konsullja e përgjithshme e Greqisë në Korçë, znj. Magdalini Nicolau, u pritën në një takim të veçantë nga autoritetet drejtuese të Universitetit të Korçës. Rektori, prof. dr. Ali Jashari, u uroi mirëseardhjen dhe bëri një prezantim të shkurtër të organizimit dhe të veprimtarisë që zhvillon Universiteti i Korçës. Më pas, zëvendësrektorja për kërkimin dhe shkencën, dr.

Albanian

DEPARTAMENTI I EDUKIMIT ZHVILLOI KONFERENCËN SHKENCORE “EDUKIMI DHE KUJDESI NË FËMIJËRINË E HERSHME-SFIDAT DHE PERSPEKTIVAT”

Në datën 24 qershor u zhvillua në UNIKO konferenca shkencore “Edukimi dhe kujdesi në fëmijërinë e hershme-sfidat dhe perspektivat”. Konferenca, e cila i zhvilloi punimet virtualisht, ishte fryt i bashkëpunimit të departamentit të edukimit të Universitetit të Korçës, Save the Children në Shqipëri, Departamentit të Shkencave të Edukimit të Universitetit të Bolonjës dhe shoqatës MEDPAK, në kuadër të projektit “Arsimi gjithëpërfshirës për të gjithë fëmijët parashkollorë në Shqipëri”.

Albanian

U NDERUA ME CERTIFIKATË MIRËNJOHJEJE PROF. AS. DR. BESNIK SKËNDERASI

Në datën 10 qershor 2020, u zhvillua ceremonia e vlerësimit të prof. as. dr. Besnik Skënderasi, përgjegjës i Departamentit të Agronomisë me certifikatë mirënjohjeje, me rastin e 60- vjetorit të lindjes. Në fjalën e hapjes dekani i Fakultetit të Bujqësisë, prof. as. dr. Gjergji Mero, vlerësoi profesor Besnik Skënderasin për kontributin e tij si drejtues departamenti, dhe për frymën bashkëpunuese si koleg e pedagog.

Albanian

STUDENTËT DIPLOMANTË TË UNIKO FILLUAN KONSULTIMET NË AUDITORË DHE PRAKTIKAT PROFESIONALE

Në datën 1 qershor 2020, në bazë të një plani masash të miratuara nga Senati Akademik i UNIKO, filluan konsultimet në auditorë dhe praktikat profesionale, sipas orarit të përcaktuar në kushtet e pandemisë, për studentët që diplomohen në të gjitha programet dhe ciklet e studimit, Studentët, që po ndjekin fizikisht konsultimet në auditorë, janë ndarë në fasha të ndryshme orare dhe në grupe më të vogla, për të respektuar distancën. Sipas zëvendësrektores për kërkimin dhe shkencën, dr.

Albanian

UNIKO MORI PJESË NË WORKSHOPIN ONLINE “TRASHËGIMIA KULTURORE DHE RIGJALLËRIMI I SAJ”

Në datën 20 maj 2020, Instituti i Edukimit, Trashëgimisë dhe Turizmit (IETT) në bashkëpunim me Universitetin “Fan S. Noli” dhe Muzeun e Artit Mesjetar, Korçë, organizuan workshopin online me temë “Trashëgimia kulturore dhe rigjallërimi i saj” me tre sesione. Takimi u hap me fjalën përshëndetëse të dr. Alma Zhilla, pedagoge e Universitetit të Korçës, me temë “Trashëgima kulturore - pasaporta jonë drejt Evropës”. Ajo vuri në dukje atraksionet turistike të rajonit të Korçës si pjesë e trashëgimisë kulturore, si dhe sfidat me të cilat po përballen, si pasojë e situatës së krijuar nga Covid-19.

Albanian

UNIKO MERR MASA PËR MINIMIZIMIN E RREZIKUT TË INFEKTIMIT NGA COVID-19 PËR STUDENTËT, TË CILËT RIKTHEHEN NË AUDITORË NË DATËN 1 QERSHOR 2020

Në datën 14 maj 2020, në mbledhjen e Senatit Akademik u diskutuan dhe u miratuan ndryshimet në strukturën e vitit akademik 2019-2020, si dhe rregulloja për respektimin e kushteve higjienosanitare gjatë zhvillimit të mësimit në auditorë. Sipas rektorit të UNIKO, prof. dr. Ali Jashari, mbyllja me sukses e vitit akademik kërkon realizimin brenda verës së vitit 2020 të disa veprimtarive mësimore, përfshirë leksione, praktika dhe provime. Studentët, të cilët do të rikthehen në auditorë, duke filluar nga data 1 qershor 2020, do të ndahen në fasha të ndryshme orare.

Albanian

AUTORITETET DREJTUESE TË UNIKO ZHVILLUAN NJË TAKIM PËR ECURINË E MËSIMIT NË DISTANCË

Në datën 28 prill 2020, autoritetet drejtuese të UNIKO zhvilluan një takim, ku diskutuan rreth ecurisë së procesit të mësimit në distancë. Fillimisht e ka marrë fjalën rektori, prof. dr. Ali Jashari, i cili falënderoi pedagogët për punën e bërë me studentët nëpërmjet klasave virtuale për zhvillimin e programit mësimor. Më pas, ai kërkoi informacion dhe raportim nga përgjegjësat e departamenteve për realizimin e detyrave në zbatim të Vendimit të Senatit Akademik dhe Udhëzimit të Rektoratit për procesin mësimor online.

Albanian

EBSCO-TRAJNIM ONLINE ME PEDAGOGË, PUNONJËS TË BIBLIOTEKAVE UNIVERSITARE DHE SPECIALISTË TË IT

Në datat 24 dhe 27 prill 2020, përfaqësues të EBSCO zhvilluan një trajnim online me pedagogë, specialistë të bibliotekave universitare dhe IT, me qëllim përdorimin me efektshmëri të U-Library dhe të platformës për mësimin e gjuhëve të huaja, Rosetta Stone. Trajnimi u zhvillua nën drejtimin e z. Ugurcan Ozkan, Sr. Customer Engagement Manager.

Albanian

STUDENTËT VULLNETARË TË DEPARTAMENTIT TË INFERMIERISË JANË TË GATSHËM T`I BASHKOHEN LUFTËS KUNDËR COVID-19

Rreth 60 studentë e ish-studentë të departamentit të infermierisë të UNIKO i janë përgjigjur thirrjes “Infermierë për Shqipërinë”, për të ofruar ndihmën e tyre në luftën kundër COVID-19. Sipas pedagogut të këtij departamenti, msc. Bledi Baze, studentët të ndarë në grupe me nga 5 vetë morën pjesë në një trajnim disa javor, ku u njohën gjerësisht me pandeminë, tiparet klinike të coronavirusit, sëmundshmërinë, veshjet speciale, përballimin e urgjencave etj.

Albanian

UNIKO VIJON MËSIMIN ONLINE

Prej datës 17 mars 2020, stafi akademik i UNIKO vijon procesin e mësimit nga shtëpia në të gjitha programet e studimit. Sipas zëvendësrektores për kërkimin dhe shkencën, dr. Erinda Papa, prej fillimit të këtij procesi pjesëmarrja e studentëve është rritur nga 50% në 83 %. Platformat që pedagogët po përdorin për mësimin online janë google meet,  edumeet, hangouts, moodle, ndërsa detyrat e kursit studentët i dërgojnë nëpermjet aplikacionit google classroom ose me email.

Albanian

Pages