Tel: +355 822 42230 | Email: rektorati@yahoo.com
Nëntor 2023

Month

Në datën 24 nëntor 2023, Universiteti “Fan S. Noli” në bashkëpunim me Qendrën e Kulturës dhe Bashkinë Korçë organizuan veprimtarinë e zhvilluar për të nderuar me titullin “Qytetar Nderi” (pas vdekjes) Kristo Floqin, personalitet i shquar, i cili i ka dhënë shumë politikës dhe letërsisë shqiptare. Si anëtar i një familjeje me vlera patriotike, Kristo...
Read More
Në datën 24 nëntor 2023, Universiteti Ovidius i Konstancës, Rumani zhvilloi konferencën hibride me temë: “Intercultural Dialogues” (Dialogu Ndërkulturor), ku morën pjesë edhe studente të programit të studimit “Gjuhë Angleze”, departamenti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti ‘Fan S. Noli”.   Sipas përgjegjëses së këtij Departamenti, phd. Danila Stoica, studentja e vitit II të programit të...
Read More
Në datën 24 nëntor 2023, Java e Drejtshkrimit e organizuar nga departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë në kuadër të Kongresit të Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe (1972) u përmbyll me një peisazh gjuhësor të qytetit të Korçës përgatitur nga studentët e këtij Departamenti me mbështetjen e pedagoges së tyre, dr. Hysnie Haxhillari. Studentët nëpërmjet këtij...
Read More
Në datën 23 nëntor 2023 në kuadër të Javës së Drejtshkrimit, departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë organizoi workshopin me temë: “Dokumenti zyrtar dhe gjuha” nga prof. as. dr. Elona Çeçe dhe dr. Hysnie Haxhillari. Të ftuar ishin pedagogë e studentë të këtij Departamenti, si dhe punonjës të administratës publike të qytetit të Korçës. Në...
Read More
Në datën 23 nëntor 2023 në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Filozofisë, departamenti i Shkencave Sociale në Universitetin “Fan S. Noli” organizoi seminarim me temë “Njeriu njëdimensional dhe sfidat e shekullit XXI”. Kjo veprimtari kishte për qëllim të vendoste në qendër reflektimin për njeriun në shoqërinë e sotme dhe dinamikat e zhvillimit të tij nën...
Read More
Departamenti i gjuhës dhe i letërsisë në Universitetin “Fan S. Noli” e ka bërë traditë organizimin e përvitshëm të veprimtarive kushtuar Kongresit të Drejtshkrimit (1972), sidomos ato që lidhen me problemet e kulturës gjuhësore në shkolla, në median e shkruar dhe elektronike etj. Më 22 nëntor, nga prof. dr. Ali Jashari (bashkëhartues i Fjalorit të...
Read More
Në datën 22 nëntor 2023, departamenti i Infermierisë, Fakulteti i Shkencave Natyrore dhe Shkencave Humane,  në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Ndërgjegjësimit për Rezistencën Antimikrobike, e cila mbahet çdo vit nga data 18-24 nëntor organizoi një leksion të hapur me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit për pasojat e antimikrobikorezistencës dhe mënyrat e parandalimit të saj. Dr....
Read More
Fushat tematike të kësaj thirrjeje për projektpropozime janë: Bashkëpunimi kulturor– Forcimi i identitetit kulturor rajonal dhe dialogut ndërkulturor në Ballkanin Perëndimor, ngarritja e bashkëpunimit përmes iniciativave, aktiviteteve dhe projekteve kulturore. Edukimi dhe shkëmbimi shkencor– Promovimi i projekteve/aktiviteteve rajonale që synojnë zhvillimin e arsimit, rritja dhe shtrirja e tij, ngritja e kapaciteteve dhe lëvizshmëria, shkëmbimet rajonale...
Read More
Në datën 21 nëntor 2023, departamenti i Gjuhës dhe i Letërsisë, Fakulteti i Edukimi dhe Filologjisë çeli veprimtaritë në kuadër të Javës së Drejtshkrimit me workshopin: “Media dhe Ligjërimi Publik”. Të ftuar ishin gazetarë të Qarkut të Korçës, korrespondentë për mediat qendrore, pedagogë e studentë. Përgjegjësja e Departamentit, prof. as. dr. Anyla Saraçi falënderoi të...
Read More
Në datën 17 nëntor 2023 në Fakultetin e Ekonomisë u zhvillua seminari informues me temë: “Roli i dixhitalizimit në biznesin e vogël” i organizuar në kuadër të projektit: “Analiza e riskut ekonomik për bizneset e vogla, Qarku Korçë dhe roli i dixhitalizimit në fuqizimin e tyre gjatë dhe pas periudhës së pandemisë COVID-19” Në këtë...
Read More
1 2