DISKUTIM RRETH LIBRIT PUBLICISTIK “SHQIPËRIA DHE ÇËSHTJA SHQIPTARE E KUFIJVE SHQIPTARO- GREK”, Dr. Nuçi Kotta

Ditën e shtunë, dt 5.11.2016, në sallën “Jorgo Bulo” të Fakuletetit të Edukimit dhe Filologjisë, Departamenti i Historisë dhe Gjeografisë organizoi një veprimtari për librin publicistik “Shqipëria dhe çështja shqiptare e kufijve shqiptaro- grekë” i Dr. Nuçi Kottës , historian dhe publicist i gjysmës së parë të shëk XX. Studiuesi Harallamb Kota, i cili u kujdes posaçërisht për botimin e kësaj vepre të rëndësishme historike, foli për shumë të vërteta të pathëna të historisë deri në ditët tona.

Për të pranishmit referuan Dr. Metin Venxha (përgjegjës departamentit) dhe pedagogët Orion Ago e Alba Kreka, të cilët e konsideruan botimin si një libër që shemb tabutë me të vërtetat historike.

Në këtë veprimtari foli dhe gazetari dhe publicisti Albert Zholi, i cili vlerësoi karakterin historik e të pandikuar politikisht të historianit Nuçi Kotta.

Harta e Vendodhjes

Lidhu me ne

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
 alijashari@yahoo.com

Te gjitha kontaktet

Asistente e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230

e-mail:
megipashko@yahoo.com
rektorati@yahoo.com