VEPRIMTARI SHKENCORE - LETRARE KUSHTUAR JETES DHE VEPRES SE SHKRIMTARIT ADEM DEMACI

LIDHJA E SHKRIMTARËVE E KOSOVËS DHE FAKULTETI I EDUKIMIT DHE I FILOLOGJISË, UNIVERSITETI “FAN S. NOLI” I KORÇËS, MË DATËN 19 PRILL, ORA 1100, NË SALLËN E AMFITEATRIT, ORGANIZUAN VEPRIMTARINË SHKENCORE-LETRARE KUSHTUAR JETËS DHE VEPRËS SË SHKRIMTARIT ADEM DEMAÇI.

PROGRAMI

Seanca e parë

1.Fjala e hapjes së veprimtarisë, nga prof. dr. Ali Jashari, dekan i Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë.

2.Fjala e përshëndetjes dhe nderimi i z. Adem Demaçi, nga prof. Gjergji Mero, Rektor i Universitetit “Fan S. Noli”.

3.Figura atdhetare e letrare e Adem Demaçit, nga Dr. Flora Brovina.

4.Vepra letrare e Adem Demaçit, nga prof. dr. Shyqri Galica.

5.Refleksion mbi dramën “Politika dhe pushka”, nga doktorant Neli Naço.

Seanca e dytë

6.Paradigmat e bekimit të një vargu (vështrim për poezinë e Adem Demaçit), nga doktorant Ilir Shyta.

7.Ligjërimi artistik në prozën e Adem Demës, nga Dr. Shefkije Islamaj

8.Dinjiteti i dhembjes në prozën e shkurtër të Adem Demaçit, nga doktorant Eris Rusi.

9.Çështje të retorikës në veprën e Adem Demaçit, nga Msc. Ediola Nase.

10.Rreth semantikës gjuhësore në romanet e Adem Demaçit, nga Msc. Olger Brame.

11.Ligjërim nga Adem Demaçi.

12.Fjala përmbyllëse e veprimtarisë, nga dr. Flora Brovina.

Harta e Vendodhjes

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
            alijashari@yahoo.com
            rektorati@yahoo.com

Sekretarja e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230
e-mail: megipashko@yahoo.com
        rektorati@yahoo.com

Zv. Rektore për mësimin
Prof. as. dr.  Majlinda Bello

Tel. : +355 822 42580
e-mail: mbello@unkorce.edu.al
            rektorati@yahoo.com

Zv. Rektore për shkencën dhe projektet
Dr. Erinda Papa

Tel: +355 822 42580
e-mail: erindapapa@yahoo.com

Administrator i Universitetit

Msc. Enslemvera Zake (Furxhi)
Tel: +355 822 43609
e-mail: eni_furxhi@yahoo.com

Te gjitha kontaktet