Ambasadori Francez në Tiranë Z. Bernard Fitoussi , vizitoi Universitetin “Fan S. Noli” të Korçës ditën e hënë datë 10/11/2014.

Ambasadori Francez në Tiranë Z. Bernard Fitoussi, vizitoi Universitetin “Fan S. Noli” të Korçës ditën e hënë datë 10/11/2014. Rektori i Universitetit Prof.as.dr. Gjergji Mero falenderoi zotin Ambasador për vizitën njohëse dhe mbështetjen, shprehu mirënjohjen e tij ndaj Ambasadës Franceze që do të jetë mbështetëse e iniciativave të universitetit për shkëmbimin e studentëve dhe pedagogëve dhe e bashkëpunimeve të mëtejshme për të shkëmbyer ide dhe mendime për të përfituar nga përvoja e universiteteve Franzeve. Prof.as.dr. Gjergji Mero e njohu zotin Ambasador me programet e studimit dhe numrin e studentëve të universitetit duke u shprehur se shpreson në një bashkëpunim edhe më të ngushtë në të ardhmen me Ambasaden Franceze në realizimin e projekteve të ndryshme në fushën e arsimit dhe të shkencës sidomos në zgjerimin e lidhjeve dhe bashkëpunimit për bursa studimi. Ambasadori u shpreh se objektivi i tij i parë në Shqipëri është të rritë sa më shumë numrin e studentëve shqiptarë që vazhdojnë studimet në Francë dhe me Korçën kjo është  e mundur për shkak të traditës që ajo ka në kulturën dhe gjuhën Franceze. Ai u shpreh për bashkëpunim në fusha të ndryshme ne te ardhmen dhe për nje marrëveshje konkrete gjatë muajve në vazhdim.

French Ambassador in Tirana, Mr. Bernard Fitoussi, visited the University "Fan S. Noli" of Korca on Monday 11/10/2014. The Rector of the University Prof.as.dr. Gjergji Mero thanked Mr. Ambassador for his visit and support, he expressed his gratitude to the French Embassy which will support the initiatives of the University for the exchange of students and pedagogues and for further collaborations to exchange ideas and opinions to gain experience form French universities. Prof.as.dr. Gjergji Mero introduced to Mr. Ambassador the study programs and the number of students saying that he hopes to cooperate even more in the future with the French Embassy in the implementation of various projects in the field of education and science, especially in the cooperation for scholarships. Mr. Ambassador said that his first objective in Albania was to increase the number of students that continue their studies in France and for Korca this is possible because of the tradition that it has with the French culture and language. He mentioned the future cooperation in various fields and a concrete agreement in the coming months.

Harta e Vendodhjes

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
            alijashari@yahoo.com
            rektorati@yahoo.com

Sekretarja e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230
e-mail: megipashko@yahoo.com
        rektorati@yahoo.com

Zv. Rektore për mësimin
Prof. as. dr.  Majlinda Bello

Tel. : +355 822 42580
e-mail: mbello@unkorce.edu.al
            rektorati@yahoo.com

Zv. Rektore për shkencën dhe projektet
Dr. Erinda Papa

Tel: +355 822 42580
e-mail: erindapapa@yahoo.com

Administrator i Universitetit

Msc. Enslemvera Zake (Furxhi)
Tel: +355 822 43609
e-mail: eni_furxhi@yahoo.com

Te gjitha kontaktet