UNIVERSITETI I JEP SHKRIMTARIT DRITERO AGOLLI TITULLIN:"DR HONORIS CAUSA"

Universiteti “Fan S.Noli” ditën e premte, në datë 21.10.2011, në sallën e konferencave të Fakultetit të Mësuesisë ka organizuar ceremoninë e dhënies së titullit DOCTOR HONORIS CAUSA, z. Dritëro Agolli, me rastin e 80-vjetorit të lindjes, me motivacionin:

“Akademik, intelektual, personalitet i shquar në fushëne letrave dhe një figurë me vlera të spikatura, si në fushën e letërsisë, ashtu dhe në jetën sociale dhe kulturore”. 

Në këtë ceremoni merrnin pjesë: zv.ministrja e Arsimit dhe Shkencës, znj. Nora Malaj; përfaqësues të pushtetit vendor; akademikë; miq të autorit, pedagogë e studentë.

Në fjalën e hapjes, rektori i Universitetit të Korçës, Prof.as.dr Gjergji Mero ka vlerësuar personalitetin e Dritëro Agollit jo vetëm në fushën e letrave  por edhe në ndihmesën që a i ka dhënë gjuhës shqipe. Znj.Nora Malaj ka vlerësuar figurën e Dritëro Agollit si një model i intelektualëve shqiptarë.

Akademikë nga Universiteti i Tiranës dhe i Korçës kanë mbajtur kumtesat e tyre në lidhje me veprën e korifeut të letrave, z. Dritëro Agolli.

Harta e Vendodhjes

Lidhu me ne

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
 alijashari@yahoo.com

Te gjitha kontaktet

Asistente e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230

e-mail:
megipashko@yahoo.com
rektorati@yahoo.com