U PROMOVUA NË FAKUTETIN E EDUKIMIT DHE FILOLOGJISË LIBRI ME POEZI “HAPJANI DRITAREN PULËBARDHËS”, E POETIT TEODOR LAÇO (PAS VDEKJES).

Në sallën e Konferencave “Teodor Laço” të Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë, në datën 11 maj 2017, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë organizoi veprimtarinë për promovimin e librit me poezi “Hapjani dritaren pulëbardhës” të shkrimtarit Teodor Laço (pas vdekjes). Të ftuar në këtë veprimtari ishin personalitete të artit dhe kulturës korçare, përfaqësues të shoqatës dardhare, pedagogë e studentë të Universitetit “Fan Noli”, miq e të afërm të autorit. Fjalën e hapjes e mbajti përgjegjësja e departamentit të gjuhës dhe letërsisë, prof. as. dr. Jonela Spaho, e cila duke e konsideruar librin si një testament poetik, bëri një analizë të detajuar të mesazheve dhe ideve kryesore të përçuara nga autori përmes vargjeve të ndjera. Pedagogu i letërsisë, dr. Ilir Shyta bëri një prezantim të këtij vëllimi poetik, duke ngritur lart vlerat e Teodor Laços si nje poet lirik, edhe pse ai njihet më shumë si prozator.Në fund të veprimtarisë, aktorët Sotiraq Bratko, Zamira Kita dhe bashkëshortja, Mirjana Deti, recituan vargje nga vëllimi poetik.