STUDENTËT E UNIKO MARRIN PËRVOJA TË REJA GJATË PJESËMARRJES NË FORUMIN RINOR TË PROGRAMIT “NJERIU DHE BIOSFERA”

Prej datës 18 -  23 shtator 2017, 4 studentë të programit Histori-Gjeografi në UNIKO, morën pjesë në Forumin Rinor “MAB Youth Forum”, i  cili u zhvillua në rajonin e Venetos, Itali,  në kuadër të programit “Njeriu dhe Biosfera” nga  UNESCO. Studentët Emilto Papa, Elena Shuke, Megi Pilo dhe Petrina Stefo, me mbështetjen e pedagoges, dr. Ardiana Miç, u shprehën se pjesëmarrja e tyre në këtë forum u dha mundësinë të shohin nga afër organizimin dhe funksionimin e biosferve të vendeve më të zhvilluara, duke përfituar përvoja për të kontribuar në zhvillimin e rajonit në të ardhmen. Në qendër të punës së përbashkët të specialistëve, intelektualëve dhe të rinjve ishte mbrojtja e biosferës dhe nxitja e zhvillimt të qëndrueshëm të saj. Në fund, u nënshkrua deklarata përfundimtare e këtij forumi, i cili u përshëndet dhe u vlerësua nga UNESCO.

 

Harta e Vendodhjes

Lidhu me ne

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
 alijashari@yahoo.com

Te gjitha kontaktet

Asistente e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230

e-mail:
megipashko@yahoo.com
rektorati@yahoo.com