SIMPOZIUM KUSHTUAR JETËS DHE VEPRËS SË ADEM DEMAÇIT

SIMPOZIUM KUSHTUAR JETËS DHE VEPRËS SË ADEM DEMAÇIT

Lidhja e Shkrimtarëve e Kosovës dhe Fakulteti i Edukimit dhe i Filologjisë, Universiteti “Fan S. Noli” i Korçës, më datën 19 prill, organizuan veprimtarinë shkencore-letrare kushtuar jetës dhe veprës së shkrimtarit Adem Demaçi.

Seanca e parë

 1. Fjala e hapjes së veprimtarisë, nga prof. dr. Ali Jashari, dekan i Fakultetit të Edukimit dhe Filologjisë.
 2. Fjala e përshëndetjes dhe nderimi i z. Adem Demaçi, nga prof. Gjergji Mero, Rektor i Universitetit “Fan S. Noli”.
 3. Figura atdhetare e letrare e Adem Demaçit, nga Dr. Flora Brovina.

4.Vepra letrare e Adem Demaçit, nga prof. dr.

 1. Refleksion mbi dramën “Politika dhe pushka”, nga doktorant Neli Naço.

Seanca e dytë

 1. Paradigmat e bekimit të një vargu (vështrim për poezinë e Adem Demaçit), nga doktorant Ilir Shyta.
 2. Ligjërimi artistik në prozën e Adem Demës, nga Dr. Shefkije Islamaj
 3. Dinjiteti i dhembjes në prozën e shkurtër të Adem Demaçit, nga doktorant Eris Rusi.
 4. Çështje të retorikës në veprën e Adem Demaçit,nga Msc. Ediola Nase.
 5. Rreth semantikës gjuhësore në romanet e Adem Demaçit, nga Msc. Olger Brame.
 6. Ligjërim nga Adem Demaçi.
 7. Fjala përmbyllëse e veprimtarisë, nga dr. Flora Brovina. 

Harta e Vendodhjes

Lidhu me ne

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
 alijashari@yahoo.com

Te gjitha kontaktet

Asistente e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230

e-mail:
megipashko@yahoo.com
rektorati@yahoo.com