NATO DHE QËLLIMI I KRIJIMIT TË ALEANCËS EUROATLANTIKE KA QENË TEMA E LEKSIONEVE TË HAPURA MBAJTUR NGA EKSPERTË TË NATOS ME STUDENTËT E DEPARTAMENTIT TË HISTORI- GJEOFRAFISË

Në datën 19 dhjetor në sallën e konferencave “Teodor Laço” të FEF, studentët e programit histori- gjeografi kanë ndjekur dy leksione të hapura nga ekspertët e lartë të NATO-s, Gjenerali Giussepe Morabito dhe Ph.D. Brooke A. Smith-Windsor, të cilët folën për bazat e krijimit të Aleancës së Atlantikut Verior. Rektori i universitetit “Fan S. Noli”, prof. dr. Ali Jashari ka falënderuar ekpertët si dhe presidentin e Këshillit Atlantik për Shqipërinë z. Arjan Starova për këtë takim me studentët e Universitetit të Korçës, duke u dhënë mundësinë atyre të dinë më shumë për Traktatin e Atlantikut Verior, misionin dhe qëllimin e tij.