DEPARTAMENTI I SHKENCAVE SOCIALE ORGANIZOI DITËN NDËRKOMBËTARE TË FILOZOFISË ME TEMË: “FILOZOFIA SI MËNYRË JETESE”

Në datën 30 nëntor 2017, në Fakultetin e Shkencave të Natyrës dhe Shkencave Humane u organizua Dita Ndërkombëtare e Filozofisë, një nismë e UNESCO-s që zhvillohet në nderim të mendimit filozofik në botë. Tema e këtij seminari shkencor ishte: “Filozofia si mënyrë jetese” dhe u zhvillua me qëllim promovimin e kulturës, mendimit dhe debatit filozofik. Zvëvendësrektorja prof. as. dr. Majlinda Bello, në emër të rektoratit përshëndeti dhe uroi suksese në këtë seminar shkencor, i cili përkoi sivjet me 15-të vjetorin e hapjes së programit të studimit Filozofi- Sociologji në Universitetin e Korçës. Ky program u ndërtua si një nevojë për përmbushjen e kërkesave në përgatitjen e specialistëve dhe mësuesve të arsimit parauniversitar në lëndët Filozofi dhe Shkenca Sociale. Në fjalën e tij, dekani i fakultetit prof. dr. Gjergji Pendavinji foli për “Tiparet e filozofisë perëndimore: Filozofia si mënyrë jetese”, ndërsa prof. dr. Gjergj Sinani referoi temën “Kurajoja për të qenë”. Pedagogë, mësues dhe studentë pjesëmarrës folën për filozofinë duke e parë atë në këndvështrime të ndryshme.

Harta e Vendodhjes

Lidhu me ne

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
 alijashari@yahoo.com

Te gjitha kontaktet

Asistente e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230

e-mail:
megipashko@yahoo.com
rektorati@yahoo.com