“PUNËSIMI I TË RINJVE NË ZONAT RURALE NË RAJONIN E PRESPËS- SFIDAT DHE MUNDESITE” ISHTE TEMA E NJË DITE TË HAPUR LEKSIONI ZHVILLUAR NË FAKULTETIN E BUJQËSISË

Në datat 17-18 nëntor 2017 në Fakultetin e Bujqësisë u zhvillua një ditë e hapur leksioni me temë: Punësimi i të rinjve në zonat rurale në rajonin e Prespës- sfidat dhe mundësitë”, organizuar nga Fondacioni AgriNet në bashkëpunim më këtë fakultet. Fjalën e mirëseardhjes e mbajti dekani, prof. as. dr. Gjergji Mero, i cili përshëndeti këtë iniciativë dhe u shpreh se Fakulteti i Bujqësisë mirëpret çdo lloj nisme që kontribuon në zhvillimin e qëndrueshëm rural si dhe mbajti leksionin me temë: Mundësitë për arsimim të të rinjve në bujqësi dhe zhvillim rural në rajonin e Prespës. Në kumtesat e tjera pedagogët prof. as. dr. Robert Naçi, prof. as. dr. Besnik Skënderasi, dr. Ilir Sosoli, diskutuan për krijimin e vendeve të reja të punës në zonat rurale, për mbrojtjen  e bimëve bujqësore dhe prezantimin e teknologjive të reja, për mundësitë e zhvillimit në sektorin e bujqësisë etj. Programi në ditën e dytë vijoi me vizita në disa ferma e kompani të prodhimit dhe përpunimit të produkteve të ndryshme bujqësore e blegtorale.

 

Harta e Vendodhjes

Lidhu me ne

Kontakt

Rektori
Prof. dr.  Ali Jashari

Tel. : +355 822 42230
         +355 676385000

e-mail:  ajashari@unkorce.edu.al
 alijashari@yahoo.com

Te gjitha kontaktet

Asistente e Rektorit
Megi Pashko

Tel. : +355 822 42230

e-mail:
megipashko@yahoo.com
rektorati@yahoo.com